Mănânci seara? Medicii explică ce greșeli facem la cină

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Foame
Foame

Este știut faptul că mâncatul mult seara îngreunează digestia și determină acumularea de kilograme. Totuși, ce faci dacă îți este foame?

Nutriționiștii recomandă o gustare ușoară cu 3 ore înainte de culcare.

Când știi că mănânci de foame sau compulsiv?

Pe internet abundă articolele care condamnă masa de seară, pe motiv că îngrășă, însă nimeni nu pune preț pe efectul ei garantat: calmează stresul acumulat de peste zi.

Ce înseamnă "de seară"?

Dacă e vorba de o a treia masă din zi, adică de ceea ce numim CINĂ, care să conțină o cantitate moderată de alimente, mâncată cu 3 ore înainte de a ne culca, într-o stare de echilibru emoțional și fără să înfulecăm, atunci se numește că am mâncat de foame și e normal.

Dacă însă vorbim de nemâncatul toată ziua și "înfulecarea" seara, atunci trebuie să fie un semnal de alarmă. Bineînțeles, pe moment te simți sătul, starea ta fizică este ok, ești relaxat, însă trebuie să știi că mâncatul rapid, lacom este periculos pentru siluetă.

Mâncatul compulsiv este dăunător, pentru că aici nu mai e vorba de mâncare, ci de un mecanism psihologic de evitare, de o incapacitate de a face față greutăților vieții.

Soluția este echilibrul alimentar. Odată conștientizată nevoia de mâncare, ai toate șansele să spui "stop" atunci când simți că te saturi, și nu atunci când nu te mai poți ridica de pe scaun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel