Mâncarea tradițională de Paști nu îngrașă. Nutriționist: Piftia este dietetică, iar drobul de miel are circa 80 de calorii

captură foto Youtube
captură foto Youtube

Pască, cozonac, drob de miel, salată de boeuf, piftie, sarmale, ouă, bunătăți care se vor regăsi pe masa de Paști. Chiar dacă e greu de crezut, mâncărurile tradiționale românești nu reprezintă neapărat o alegere greșită pentru siluetă. 

"1. Sarmalele

Sunt în primul rând fierte. Deci ce poate fi greşit? Ele conţin carne cu orez şi varză. Carnea asociată cu glucide din făinoase şi legume alcătuiesc o farfurie echilibrată. Sarmalele preparate aşa din moşi-strămoşi înseamnă o alăturare corectă din punct de vedere nutriţional. În schimb, dacă în loc să iei pulpă slabă de porc, faci sarmale din jumătate slănină, jumătate carne, este pentru că aşa vrei tu să le prepari grase, nu pentru că sarmalele prin definiţie nu ar fi sănătoase.

2. Piftia

La rândul ei, piftia este un amalgam de oase, zgârciuri, puţină carne, toate fierte. Este un aliment dietetic, cu condiţia să înlăturăm grăsimea după ce s-a întărit.

3. Cozonacul

Cozonacul e o variantă de desert mai puţin dulce decât orice prăjitură. Este un făinos cu aproximativ 15% grăsime şi puţin zahăr, care nu poate fi pus la categoria tort. O felie de cozonac este ca şi cum am mânca două felii de pâine cu unt şi gem.

4. Drobul de miel

De asemenea, drobul de miel este o mâncare sănătoasă. O porție (o felie groasă de circa 100 de grame) are circa 80 calorii. Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţurile (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuştean), ouăle (crude şi fierte).

Citește și Cum vopsești ouăle de Paști cu orez. Cea mai sănătoasă metodă

La întrebarea câte calorii are un ou - veți primi un răspuns care ar trebui să vă bucure: aproximativ 70 de calorii.", potrivit nutriționistului-dietetician Larisa Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel