Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare

Adisa Codruț |
Data publicării:

Dacă te chinui să slăbești și nu mai știi la dietă să ții, include lactatele în meniul tău. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune despre iaurt că slăbești cel mai mult/repede/bine/tare. 

"Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare.

Nu mai e niciun dubiu, când mănânci puțin slăbești! Dar dacă respectivul “puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu.

Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu:

-500mg calciu pentru primul grup

-1300mg calciu provenit din suplimente pentru al doilea grup

-1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al treilea grup

Rezultate: pierderea în greutate a fost de 6,6 kg în primul grup, 8,6 kg în al doilea grup și 11,1 kg în al treilea grup.

Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților care au consumat produse lactate, a dispărut 66% din grăsimea de pe burtă (față de 19% pentru dieta cu puțin calciu și 50% în cazul suplimentelor de calciu).

Explicația: pe lângă aportul de calciu și vitamina D care au un rol crucial în reglarea arderilor, lactatele conțin și alte substanțe benefice pentru slăbit (acizi grași cu lanț scurt, aminoacizi care dau sațietate etc). Până și laptele din cafeaua cu lapte contează când vrem să ne protejăm silueta.", a scrie celebrul medic nutriționist pe Instagram

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel