Menopauză, cinci sfaturi pentru a vă menține silueta

Adisa Codruț |
Data publicării:


Menopauza vine cu multe schimbări, una dintre ele fiind creșterea în greutate. Iată cum puteți ține kilogramele nedorite la distanță.

Menopauza este o stare naturală prin care trec toate femeile. Ea nu trebuie să fie privită nici ca pe un chin pe care doamnele trebuie să-l suport, ci poate fi manageriată, astfel încât să fie cât mai ușor de suportat. 


Iată cinci sfaturi de la Clinica Mayo, pentru menținerea siluetei la menopauză.

1: Dublați antrenamentele. Concentrați-vă pe frecvență și intensitate. O femeie câștigă, în medie, 1 - 2 kilograme pe an la menopauză.


2: Evitați alcoolul și nicotina.  Amintiți-vă: Stilul de viață influențează greutatea mai mult decât hormonii.

 3: Masa musculară scade odată cu vârsta. Asta înseamnă mai puține calorii arse. Încercați antrenamentul de forță cât mai des.

4: Mai puțini estrogen semnalează corpul să acumuleze grăsime abdominală. Introduceți în dietă cât mai multe fructe și legume proaspete. 

5: Kilogramele în plus înseamnă un risc mai mare de diabet, cancer și boli de inimă. Concentrați-vă pe porții mai mici și mese nutritive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel