Mihaela Bilic despre scoici: Nu există un produs cu mai puține calorii, grăsimi și mai mult Omega 3, minerale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Scoici
Scoici

Scoicile pot fi o alegere sănătoasă atunci când vine vorba despre alimentația în post. Sunt bogate în vitamine de calitate și cu foarte puține grăsimi.

Alimentația în post poate fi o provocare pentru oricine vrea să-l țină. Însă fără o sursă bună de proteine există riscul unor dezechilibre majore în organism. Astfel, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, când vine vorba de fructe de mare, până și biserica devine mai permisivă, sunt acceptate chiar și în timpul postului, arată ea pe pagina sa de Instagram.

Medicul ntriționist explică, apoi, în postarea sa, care sunt fructele de amre pe care le putem mânca fără rețineri și la care ar treubui să fim atenți să nu exagerăm.

„Fie că e vorba de crustacee (creveți, homar) sau de moluște(scoici, caracatiță, calamari), fructele de mare conțin proteine de cal I, vitamine din grupul B și foarte puțină grăsime.
Dacă în creveți avem mult colesterol, scoicile nu au acest inconvenient. Nu există un produs cu mai puține calorii, mai puține grăsimi, mai mult Omega 3 și mai multe minerale ca scoicile. Pentru că vin din mare, în scoici găsim mult iod care accelerează metabolismul, dar și potasiu și magneziu pentru sistemul nervos, seleniu și zinc pentru sistemul imunitar, calciu și potasiu pentru dinți și oase puternice”, arată medicul nutriționist.

Mai mult, arată medicul nutriținist, sunt extem de mici șansele să mănânci prea multe, dar sunt aspecte la care e necesară multă atenție.

„Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar: nu poți fi lacom atunci când mănânci scoici, e nevoie de timp și multă migală ca să scoți câte o bucățică mică de carne din fiecare cochilie. Deci nicio grijă, chiar dacă comandați o oală de scoici, în final veți consuma 100-150g produs.
Atenție la capitolul prospețime, toate fructele de mare sunt ușor perisabile! Și la gătit aveți grijă, au o carne fragilă iar gătitul excesiv determină întărirea (coagularea proteinelor). Un pic de vin alb, puțină smântână, crenguțe de țelină și puse la fiert 10 min în oală cu capac. Sau varianta colorată, cu sos de roșii și usturoi Mai rapid și mai dietetic de atât nu se poate!
P. S. Cu ce merg bine scoicile? Cu pâine în general, sau cu cartofi prăjiți în special. Iar dacă silueta vă permite, cu amândouă”, încheie ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel