Mihaela Bilic distruge iluzia "zero zahăr". Detaliul de pe etichetă pe care nu-l citește nimeni: Nu picați în această capcană. E o mare păcăleală!
Adevărul despre dulciurile "zero zahăr". Nutriționistul Mihaela Bilic, despre capcana dulciurilor "sănătoase".
Prin faptul că oferă gustul dulcelui fără calorii, îndulcitorii artificiali par a fi un răspuns la pierderea eficientă în greutate.
Asociația Americană a Inimii (AHA) și Asociația Americană a Diabetului (ADA) au aprobat cu precauție utilizarea îndulcitorilor artificiali în locul zahărului pentru a combate obezitatea, sindromul metabolic și diabetul, toți factori de risc pentru bolile de inimă.
"Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!
Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol.
Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sânge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit. Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr!
Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta?
Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic!
Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios.
Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!
Atenție, nu sunt acei îndulcitori sintetici care se foloseau pe vremuri, adică zaharină și aspartam. Culmea este că acei îndulcitori chiar au 0 cal și singur.ele produse în care îi găsiți sunt băuturile răcoritoare. În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori- se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit.
Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun.
Cât despre alcoolii de zahăr de tipul maltitol și xylitol, ei sunt de ajutor în guma de mestecat, au efect de protecție împotriva cariilor dentare.
În afară de sucul ZERO, nu va amăgiți crezând că există deserturi ZERO. Cheltuială de pomană și rezultat ZERO asupra siluetei", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
-
Amigdalita: simptome care o dau de gol06.12.2025, 12:36
-
-
-
-
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.

