Mihaela Bilic distruge iluzia "zero zahăr". Detaliul de pe etichetă pe care nu-l citește nimeni: Nu picați în această capcană. E o mare păcăleală!

Adevărul despre dulciurile "zero zahăr". Nutriționistul Mihaela Bilic, despre capcana dulciurilor "sănătoase".
Prin faptul că oferă gustul dulcelui fără calorii, îndulcitorii artificiali par a fi un răspuns la pierderea eficientă în greutate.
Asociația Americană a Inimii (AHA) și Asociația Americană a Diabetului (ADA) au aprobat cu precauție utilizarea îndulcitorilor artificiali în locul zahărului pentru a combate obezitatea, sindromul metabolic și diabetul, toți factori de risc pentru bolile de inimă.
"Chiar dacă scrie “zero” zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!
Industria alimentară a înțeles că vrem să evităm zahărul și atunci a pus pe piață o gamă întreaga de produse cu maltitol.
Care este un alcool de zahăr cu 30% mai puține calorii. Se absoarbe mai lent în sânge și nu crește brusc glicemia, e recomandat pentru diabetici, nu pentru slăbit. Doar că producătorii se folosesc de această găselniță și scriu mare pe etichetă zero zahăr!
Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta?
Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic!
Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios.
Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!
Atenție, nu sunt acei îndulcitori sintetici care se foloseau pe vremuri, adică zaharină și aspartam. Culmea este că acei îndulcitori chiar au 0 cal și singur.ele produse în care îi găsiți sunt băuturile răcoritoare. În produsele făinoase și-n ciocolată se pun alcooli de zahăr, care se numesc tot îndulcitori- se creează confuzia și iluzia că produsele ar fi pentru slăbit.
Nu picați în această capcană, mai bine consumați o porție mică din dulciurile clasice, cu gust bun.
Cât despre alcoolii de zahăr de tipul maltitol și xylitol, ei sunt de ajutor în guma de mestecat, au efect de protecție împotriva cariilor dentare.
În afară de sucul ZERO, nu va amăgiți crezând că există deserturi ZERO. Cheltuială de pomană și rezultat ZERO asupra siluetei", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
-
Sciatica: cauza, simptome, tratament. 3 greșeli pe care le facem zilnic26.08.2025, 10:30
-
Cele mai nepoliticoase lucruri pe care le poți face în casa altcuiva25.08.2025, 23:45
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.