Mihaela Bilic: Mousse au chocolat, cea mai ușoară variantă de ciocolată. Calorii reduse
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre mousse au chocolat, „cea mai ușoară variantă de ciocolată”.
„Mousse au chocolat, cea mai ușoară variantă de ciocolată. Nu am fost niciodată un mare fan al ciocolatei, cu toate că este plină de beneficii pentru sănătate, un desert premium! Fiind un produs cu densitate calorică mare, hrănitor și concentrat într-un volum mic, singura problemă vine din cantitate - cum reușești să te limitezi doar la 3-4 cubulețe de ciocolată?!
Rezolvarea au găsit-o tot francezii, când au inventat o spumă diafană și pufoasă de ciocolată, celebrul mousse au chocolat. Ciocolata expandată cu aer înseamnă caloriile reduse la un sfert: 135cal/100g față de 550-600 cal pentru ciocolata clasică, fie ea și neagră”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„Răsfăț garantat, sănătos și echilibrat! Singurul dezavantaj (că trebuia să fie și un minus) este că nu prea se găsește și nici foarte ieftin nu e. Dar mergem pe principiul rar, puțin și bun”, a conchis Mihaela Bilic.
Citește și: Mihaela Bilic, despre obiceiurile alimentare
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris, într-o postare pe rețelele de socializare, și despre educația alimentară.
„Au fost vremuri când oamenii mâncau folosind tacâmuri, așezați la masă, iar mâncarea era gătită. Apoi au venit vremuri în care oamenii au început să mânânce oriunde și oricum, de obicei produse ambalate, care nu necesită lingură sau furculiță. Pentru silueta și sănătatea noastră aceste noi obiceiuri de consum au fost nefaste: lipsa unui program de masă și mâncatul pe fugă/pe pilot automat, în timp ce faci alte activități, încurajează supraconsumul. Există țări în care mâncatul pe stradă e considerat nepoliticos. Există țări în care restaurantele sunt deschise doar între anumite ore, nu mănâncă nimeni la ora 4 după-amiaza și nici înainte de ora 12:00. Există țări în care sandvișurile și mâncarea fast-food se consumă fără grabă, într-o pauză de masă respectată de toată lumea. Totul e o chestiune de educație și se bazează pe obiceiuri pe care le-ai văzut în familie, cu care ai crescut. Mâncatul în mașină, în mijloacele de transport în comun, la birou sau chiar acasă, în canapea, este o dovadă de lipsă a educației alimentare. Când muncim, muncim, iar când mâncăm, mâncăm- haideți să nu le mai amestecăm.”
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
