Mituri proteine. Oamenii încă le cred

Rodica Mitu |
Data publicării:
Carne
Carne

Există mai multe mituri legate de proteine pe care oamenii încă le cred.

Mit 1 - Principalul rol al proteinei se referă la dezvoltarea musculară

Proteina nu este doar o componentă a mușchiului, ci și a osului, articulațiilor, tendoanelor, ligamentelor, enzimelor și colesterolului LDL și HDL. Susține un sistem imunitar sănătos, poate regla glucoza din sânge și joacă un rol în compoziția corporală.

Mit 2 – Trebuie să mănânci neapărat carne

Carnea conţine proteine, însă poţi consuma și fasole, linte, nuci sau migdale.

Mit 3 - Cât mai multe proteine

Este suficient pentru un bărbat să consume în jur de 55-60 grame de proteine zilnic, în timp ce femeile au nevoie de 40-50 de grame.

Mit 4 - Consumul prea mare de proteine cauzează afecțiuni renale

Consumul mare de proteine afectează rinichii doar dacă aveți afecțiuni renale sau hepatice, deoarece rinichii sănătoși sunt foarte buni la expulzarea azotului suplimentar care vine odată cu consumul multor fripturi sau ouă. Diversificați consumul de proteine vegetale și animale și asigurați-vă că includeți alimente care conțin calciu, potrivit health.usnews.com.

Mit 5 - Toată lumea ar trebui să ia un supliment de proteine

Majoritatea oamenilor obțin proteine suficiente fără să încerce. Unii oameni însă pot beneficia de un supliment dacă au nevoie de mai multe proteine din cauza unei boli, de exemplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel