Mituri proteine. Oamenii încă le cred
Există mai multe mituri legate de proteine pe care oamenii încă le cred.
Mit 1 - Principalul rol al proteinei se referă la dezvoltarea musculară
Proteina nu este doar o componentă a mușchiului, ci și a osului, articulațiilor, tendoanelor, ligamentelor, enzimelor și colesterolului LDL și HDL. Susține un sistem imunitar sănătos, poate regla glucoza din sânge și joacă un rol în compoziția corporală.
Mit 2 – Trebuie să mănânci neapărat carne
Carnea conţine proteine, însă poţi consuma și fasole, linte, nuci sau migdale.
Mit 3 - Cât mai multe proteine
Este suficient pentru un bărbat să consume în jur de 55-60 grame de proteine zilnic, în timp ce femeile au nevoie de 40-50 de grame.
Mit 4 - Consumul prea mare de proteine cauzează afecțiuni renale
Consumul mare de proteine afectează rinichii doar dacă aveți afecțiuni renale sau hepatice, deoarece rinichii sănătoși sunt foarte buni la expulzarea azotului suplimentar care vine odată cu consumul multor fripturi sau ouă. Diversificați consumul de proteine vegetale și animale și asigurați-vă că includeți alimente care conțin calciu, potrivit health.usnews.com.
Mit 5 - Toată lumea ar trebui să ia un supliment de proteine
Majoritatea oamenilor obțin proteine suficiente fără să încerce. Unii oameni însă pot beneficia de un supliment dacă au nevoie de mai multe proteine din cauza unei boli, de exemplu.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
