Mituri proteine. Oamenii încă le cred

Există mai multe mituri legate de proteine pe care oamenii încă le cred.
Mit 1 - Principalul rol al proteinei se referă la dezvoltarea musculară
Proteina nu este doar o componentă a mușchiului, ci și a osului, articulațiilor, tendoanelor, ligamentelor, enzimelor și colesterolului LDL și HDL. Susține un sistem imunitar sănătos, poate regla glucoza din sânge și joacă un rol în compoziția corporală.
Mit 2 – Trebuie să mănânci neapărat carne
Carnea conţine proteine, însă poţi consuma și fasole, linte, nuci sau migdale.
Mit 3 - Cât mai multe proteine
Este suficient pentru un bărbat să consume în jur de 55-60 grame de proteine zilnic, în timp ce femeile au nevoie de 40-50 de grame.
Mit 4 - Consumul prea mare de proteine cauzează afecțiuni renale
Consumul mare de proteine afectează rinichii doar dacă aveți afecțiuni renale sau hepatice, deoarece rinichii sănătoși sunt foarte buni la expulzarea azotului suplimentar care vine odată cu consumul multor fripturi sau ouă. Diversificați consumul de proteine vegetale și animale și asigurați-vă că includeți alimente care conțin calciu, potrivit health.usnews.com.
Mit 5 - Toată lumea ar trebui să ia un supliment de proteine
Majoritatea oamenilor obțin proteine suficiente fără să încerce. Unii oameni însă pot beneficia de un supliment dacă au nevoie de mai multe proteine din cauza unei boli, de exemplu.
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.