Multivitaminele și mineralele scurtează boala

Florina Pop / 19 aug 2020 / 09:41
Vitamina C
Vitamina C

Luate periodic, multivitaminele și mineralele cu zinc scurtează durata afecțiunilor la vârstnici, susține un studiu.

Un studiu de 12 săptămâni a scos în evidență că seniorii care au luat un supliment zilnic de multivitamine și minerale cu zinc și cantități mari de vitamina C au suferit o durată mai scurtă de afecțiuni, iar simptomele au fost mai puțin severe.

Este concluzia cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Oregon. La studiu au luat parte 42 de oameni sănătoși cu vârste între 55 și 75 de ani și a fost conceput pentru a măsura efectele suplimentului asupra anumitor indicatori ai sistemului imunitar. S-a analizat nivelul de sânge de zinc și vitaminele C și D, în timp ce se ia suplimentul, deoarece acești micronutrienți sunt importanți pentru funcționarea imunitară corectă.

”Suplimentarea a fost asociată cu creșterea semnificativă a nivelului de zinc și vitamina C și cu simptome ale bolii care au fost mai puțin severe și de durată mai scurtă. (…) Rezultatele noastre sugerează studii de cercetare din ce în ce mai bine proiectate, care sunt necesare pentru a explora rolul pozitiv pe care îl pot juca multivitaminele și suplimentarea minerală în consolidarea sistemului imunitar al vârstnicilor”, susțin cercetătorii, într-un comunicat al Universității din Oregon.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy