Neurochirurgul Ciurea: Stând în trafic pierdem celula supremă pe care ne-a dat-o Dumnezeu

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof. dr. Vald Ciurea Sursa foto: Facebook
Prof. dr. Vald Ciurea Sursa foto: Facebook

Neurochirurgul Vladimir Ciurea a avertizat că timpul exagerat pe care îl petrec bucureștenii în trafic poate avea consecințe negative asupra creierului, pentru că poluarea, zgomotul și enervarea contribuie la distrugerea celulei supreme pe care ne-a dat-o Dumnezeu – neuronul!

Neurochirurgul Vladimir Ciurea spune că este imperios necesar ca problema traficului să fie rezolvată pentru că statul în mașină, blocat în trafic, ne distruge creierul.

„În această capitală avem un număr foarte mare de elemente de mizerie, de poluare, de fum, praf, care ne infestează aerul și am ajuns pe locul întâi în lume ca și poluare. Apelul meu și al tuturor cetățenilor acestei capitale este ca cei care sunt factori de decizie să ne prezinte o capitală fără elementele de poluare fizică, fonică și elementele de trafic care ne sugrumă zi de zi.  Stăm în trafic, ne presează șefii, ne presează corporațiile, ne presăm noi (...)

Toate aceste elemente noi care apar și orele pe care le pierdem în trafic, 134 de ore stă un bucureștean pe an, și atunci se produce o enervare. Pierdem celula supremă pe care ne-a dat-o Dumnezeu, care se numește neuron. Un neuron pe secundă, câți neuroni pierdem în această perioadă de enervare și de poluare”, a spus  dr.Vladimir Ciurea, la Antena3.

Bucurestenii stau în trafic 134 de ore pe an, adică 11 zile dintr-un an, conform celui mai recent clasament făcut la nivel mondial pentru anul 2020. România se află pe locul întâi în acest clasament, depășind chiar metropola New York, unde locuitorii stau 100 de ore în trafic pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel