Nouă credințe comune despre exerciții care nu sunt adevărate: mituri desființate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Oamenii găsesc, în general, scuze pentru a nu face exerciții. Unele dintre ele sunt însă credințe, mituri desființate de specialiști.

Există o mulțime de motive pentru care oamenii nu fac exerciții și o mulțime de concepții greșite despre exercițiu. Iată nouă concepții greșite comune despre exercițiu și ceea ce ne spune de fapt cercetările.

1. Am fost potrivită o dată, așa că nu trebuie să fac exerciții fizice

Din păcate, beneficiile pentru sănătate ale exercițiului fizic nu vor dura dacă nu îți susții regimul de exerciții fizice. O reducere sau abandon semnificativ poate provoca o pierdere semnificativă a beneficiilor inițiale, cum ar fi fitnessul cardiovascular și rezistența.

Coerența este cheia. Menținerea unor niveluri ridicate de activitate fizică pe parcursul vieții tale este asociată cu cele mai bune rezultate ale sănătății.

2. A sta în picioare toată ziua nu are același beneficiu ca exercițiul fizic

Să fii în picioare, să te miști în toate zilele înseamnă că ai un nivel ridicat de activitate fizică. Aceasta îmbunătățește sănătatea.

Pentru a optimiza beneficiile pentru sănătate, crește-ți nivelul de exercițiu - suficient încât să te determine să transpiri puțin - la cel puțin 150 de minute pe săptămână, acolo unde este posibil.

3. Exercitiul trebuie sa fie de 10 minute sau mai mult, altfel este o pierdere de timp

Vestea bună este că orientările recente au eliminat necesitatea activității fizice de cel puțin zece minute. Nu există un prag minim pentru beneficiile pentru sănătate, așa că desfășurați activități zilnice active, cum ar fi căratul pungile de cumpărături grele și munca viguroasă  acasă sau în grădinii, pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

Încercați să faceți exerciții, de exemplu, trei-cinci scurte (jumătate de minut până la două minute), activități răspândite pe parcursul zilei, cum ar fi să urcați câte două trepte odată

4. Am o boală cronică, așa că ar trebui să evit exercițiile fizice

Nu este cazul. A fi mai activ aduce beneficii la o serie de afecțiuni cronice, inclusiv cancer, boli de inimă și boli pulmonare obstructive cronice.

Fii cât mai activ pe cât îți permite starea ta, urmărind 150 de minute pe săptămână de activitate moderată, dacă este posibil. Dacă aveți nevoi complexe de sănătate, solicitați sfatul medicului înainte de a începe un nou regim de exerciții fizice și primiți sfaturi de la un fizioterapeut sau un alt profesionist.

5. Sunt prea bătrân pentru a exersa

Nu este adevarat. Dovezile arată că doar îmbătrânirea nu este o cauză a problemelor majore. Și forța, puterea și masa musculară pot fi crescute, chiar și la această vârstă înaintată.

În mod ideal, includeți exerciții aerobice, antrenament de echilibru și întărire musculară dacă avețipeste 65 de ani.

6. Exercițiul fizic mă va face să slăbesc

Nu neaparat. Combinați restricțiile calorice cu activitatea fizică pentru o pierdere în greutate mai reușită și nu uitați: nu puteți să slăbiți o dietă proastă.

Persoanele care au obiective semnificative de pierdere în greutate (peste 5 la sută din greutatea corporală) și persoanele care încearcă să mențină o cantitate semnificativă de greutate pot fi nevoite să facă mai mult de 300 de minute pe săptămână de activitate cuintensitate moderată pentru a-și atinge obiectivul. Includeți lucrările de rezistență pentru a construi o masă corporală slabă.

7. Alerg o dată pe săptămână, dar nu este suficient

Orice nivel de alergare, chiar o dată pe săptămână, are ca rezultat beneficii importante pentru sănătate. Dacă nu aveți prea mult timp pentru a face exerciții fizice, chiar și 50 de minute de alergare o dată pe săptămână cu un ritm mai mic de 6 km / h (9,65 km / h) s-a dovedit a duce la scăderea riscului de deces prematur.

Niveluri mai mari de alergare nu îmbunătățesc neapărat prestațiile de mortalitate.

8. Sunt însărcinată, așa că trebuie să o iau ușor

Activitatea fizică cu intensitate moderată este sigură pentru femeile însărcinate, care sunt în general sănătoase și nu prezintă niciun risc pentru bunăstarea fătului.

Activitatea fizică scade riscul creșterii excesive în greutate și a diabetului gestațional în timpul sarcinii.

9. Nu mă simt bine, nu ar trebui să fac efort

Dacă aveți febră, sunteți acut rău sau suferiți de un nivel ridicat de durere sau epuizare, nu faceți exerciții fizice. În majoritatea celorlalte cazuri, a fi activ fizic este în siguranță, dar ascultă-ți corpul și scade-ți sarcina la efort, dacă trebuie.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel