Nutriționistul Hâncu, despre carne de bună calitate, pește și cartofi prăjiți. MARI GREȘELI făcute de români
Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de carne, pește și cartofi prăjiți.
„Avem în România păstrăv, șalău, știucă. Avem pește. Avem fructele noastre românești. Și atunci alimentația va fi adaptată cu ce avem aici, adaptată corect. Carne de bună calitate, adică un cotlet de porc, carne de pui, carne de curcan. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc. Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a spus Anca Hâncu în cadrul interviului.
„Să înlocuim ceafa de porc poate cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. Să încercăm să evităm alimentele prăjite. Aduc calorii în plus. Ar trebui să uităm de alimentele prăjite. Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu.
„Principiul diversității este important, să nu mâncăm același lucru”, a subliniat nutriționistul.
Citește continuarea pe DC NEWS
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
