Nutriționistul Hâncu, despre carne de bună calitate, pește și cartofi prăjiți. MARI GREȘELI făcute de români

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de carne, pește și cartofi prăjiți.
„Avem în România păstrăv, șalău, știucă. Avem pește. Avem fructele noastre românești. Și atunci alimentația va fi adaptată cu ce avem aici, adaptată corect. Carne de bună calitate, adică un cotlet de porc, carne de pui, carne de curcan. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc. Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a spus Anca Hâncu în cadrul interviului.
„Să înlocuim ceafa de porc poate cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. Să încercăm să evităm alimentele prăjite. Aduc calorii în plus. Ar trebui să uităm de alimentele prăjite. Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu.
„Principiul diversității este important, să nu mâncăm același lucru”, a subliniat nutriționistul.
Citește continuarea pe DC NEWS
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.