Oțetul balsamic, 10 beneficii neașteptate pentru sănătate. Cum îți poate desfunda nasul

10 motive pentru care să consumi oțet balsamic. Ce beneficii are oțetul balsamic pentru sănătate.
Oțetul balsamic este un ingredient popular folosit în asezonarea salatelor, la realizarea marinadelor, dar și pentru alte preparate culinare. Are o aromă distinctivă, adesea fiind descrisă ca îndrăzneață, acrișoară și complexă.
Unele studii sugerează că oțetul balsamic are beneficii suplimentare pentru sănătate, de la îmbunătățirea tenului unei persoane până la scăderea colesterolului și ajutor pentru pierderea în greutate.
VEZI ȘI: Obiceiul zilnic care crește riscul de Alzheimer și demență. Îl facem cu toții și habar nu aveam
Oțetul balsamic, conținut nutrițional
O lingură de oțet balsamic (16 grame) conține:
- calorii 14
- carbohidrați 2,7 grame, din care zahăr 2,4 grame
- sodiu 3,7 mg
- calciu 4,3 mg
- fier 0,1 mg
- potasiu 18 mg.
De asemenea, oțetul balsamic prezintă urme de magneziu, mangan, fosfor, zinc, potrivit Nutrition Value.
Oțetul balsamic, 10 beneficii pentru sănătate
Îmbunătățește sănătatea pielii. Oțetul balsamic conține compuși antimicrobiani, acid acetic și antioxidanți. Aceste componente pot contribui la îmbunătățirea tenului unei persoane în timp.
Alte oțeturi transparente au fost aplicate local pe piele pentru a ajuta la eliminarea acneei. Cu toate acestea, oțetul balsamic poate provoca pete, așa că nu trebuie aplicat direct pe piele.
Reduce zahărul din sânge. Oțetul balsamic ajută la reglarea zahărului din sânge atunci când este consumat ca parte a unei mese.
”Ne inhibă pofta de mâncare. Dacă este consumat la începutul mesei, s-a dovedit că valorile de glicemie date de acea masă nu sunt atât de crescute.
Sunt studii, pentru că acum toată lumea poată senzori de glicemie, cei care au diabet și cei care nu, ca să vadă dacă le crește glicemia, lucrul rău și care te duce la foame și la îngrășat.
S-a dovedit că dacă iei o linguriță două înainte de masă, poți să stăpânești acest fenomen”, a declarat dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, diabet și boli metabolice, la Antena 1.
Promovează digestia. Acidul acetic este compusul activ din oțetul balsamic, iar acesta conține probiotice care ajută digestia. Probioticele descoperite în acidul acetic pot promova un microbiom sănătos și o digestie bună, îmbunătățind în același timp sistemul imunitar.
Reduce colesterolul. Oțetul balsamic poate ajuta la scăderea colesterolului. Antioxidanții din acesta ajută la blocarea celulelor toxice care cresc nivelul de colesterol din sânge.
Ajută la scăderea în greutate. Probioticele din oțetul balsamic ajută la sațietate. Unele cercetări indică faptul că oamenii pot consuma mai puține calorii pe parcursul zilei atunci când adaugă oțet la masa de dimineață.
Tratarea rănilor. Oțetul balsamic a fost folosit de mulți ani pentru a ajuta la tratarea rănilor. Eficiența acestuia este dată de faptul că oțetul balsamic are proprietăți antifungice, antivirale și antibacteriene.
Reduce tensiunea arterială. Un studiu de laborator, realizat pe șobolani, a evidențiat faptul că oțetul balsamic poate ajuta la reducerea presiunii arteriale. Cercetarea sugerează că un consum cu regularitate de oțet balsamic poate să reducă hipertensiunea în timp.
Promovează circulația sanguină. Oțetul balsamic este realizat din struguri, care au conținut ridicat de antioxidanți, cu efect asupra vaselor sanguine. Astfel și oțetul conține polifenoli, notează Medical News Today.
Reduce refluxul gastric. Oțetul balsamic este folosit de unele persoane pentru a reduce refluxul gastric, dar și pentru a remedia arsurile la stomac. Trebuie menționat că acesta poate sau nu să da randament, nefiind o soluție general funcțională, însă merge încercat. La un pahar de apă se adaugă o linguriță de oțet balsamic.
Decongestionează nasul. Mirosul aparte al oțetului balsamic poate avea efect în desfundarea nasului. Sunt suficiente câteva picături de oțet de pus în aparatul de vaporizare și de inhalat vaporii.
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.