Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Pâinea este alimentul cel mai des consumat. Dar cum o poți păstra pentru mai mult timp, chiar câteva luni.
Pâinea are un termen de valabilitate de câteva zile. Dar există un truc simplu pe care îl poți aplica pentru a extinde durata de valabilitate a pâinii.
Congelarea pâinii este o modalitate foarte bună de a vă păstra pâinea pentru o utilizare ulterioară. Puteți îngheța și dezgheța aproape orice tip de pâine pe care o cumpărați. Depozitarea pâinilor în congelator îi poate prelungi considerabil termenul de valabilitate. Cu toate acestea, este important să depozitați și să înghețați pâinea într-un mod care să prevină modificarea texturii și a gustului.
Vezi și: Blefarospasmul, cauze, factori de risc și tratament. Depresia și stresul, pe lista factorilor
Puține lucruri au un gust la fel de delicios și satisfăcător ca pâinea proaspătă, în special pâinea de casă și de panificație. Cu toate acestea, aceste pâini proaspete și de casă au adesea un termen de valabilitate scurt, deoarece au puțin sau deloc conservanți adăugați.
Pâinea se poate învechi în doar câteva zile. Aceasta își va schimba gustul și textura. Acest lucru este din cauza expunerii la aer și umiditate. Pâinea produsă în comerț, cumpărată din magazin, tinde să aibă conservanți și să se mențină mai mult timp la temperatura camerei.
Puteți păstra prospețimea împachetând pâinea în folie de aluminiu sau folie de plastic și depozitând-o în cutia de pâine sau în punga de hârtie.
Congelarea pâinii este una dintre cele mai bune modalități de a menține pâinea proaspătă. Vă permite să păstrați pâinea pentru o perioadă mai lungă de timp, păstrând în același timp calitatea și textura acesteia.
De fapt, s-ar putea să descoperiți că pâinea congelată care a fost dezghețată are un gust similar cu pâinea proaspătă, notează Healthline.
Iată cum să înghețați o pâine, întreagă sau feliată:
- Înfășurați pâinea strâns în folie de aluminiu sau folie de plastic.
- Se pune într-o pungă de congelator etanșă.
- Sigilați bine. Etichetați cu data.
- A se păstra în congelator.
- Dacă congelați pâinea de casă, asigurați-vă că s-a răcit complet înainte de a o îngheța.
Indiferent dacă folosești folie sau folie de plastic, atâta timp cât îți înfășori bine pâinea, ar trebui să poți prelungi perioada de valabilitate a pâinii.
Unele tipuri de pâine pot necesita diferite metode de congelare.
Pentru a îngheța chifle hamburger sau alte rulouri sandwich:
- Așezați-le una lângă alta într-un singur strat într-o pungă de congelator.
- Sigilați bine. Etichetați cu data.
- A se păstra în congelator.
Ar trebui să mănânci aceste chifle congelate în câteva săptămâni. Dacă doriți să le înghețați pentru o perioadă mai lungă de timp, înfășurați fiecare în parte în folie de plastic înainte de a le pune în punga de congelator.
Împachetarea fiecărei chifle în parte îi împiedică, de asemenea, să se lipească între ele. Deci, dacă aveți o mulțime de chifle și nu le puteți pune într-un singur strat într-o pungă, înfășurarea fiecăreia este calea de urmat.
Cum congelezi pâinea feliată
- Păstrați pâinea în ambalajul original sau puneți-o într-o pungă de congelator.
- Dacă doriți un strat suplimentar de protecție, înfășurați în folie de aluminiu.
- A se păstra în congelator.
- Nu trebuie să înfășurați fiecare felie individuală de pâine înainte de congelare.
Procesul de dezghețare a pâinii este simplu. Rețineți că majoritatea pâinilor congelate sunt de obicei cele mai bune atunci când sunt consumate în decurs de 3 până la 6 luni.
Pentru a dezgheța pâinea, pur și simplu scoateți-o din congelator și lăsați-o să se dezghețe pe tejghea timp de 1 până la 3 ore. De asemenea, puteți depozita pâinea congelată în frigider peste noapte pentru a o dezgheța încet. Păstrați-o în ambalajul său în timp ce decongelați.
Dacă doriți să încălziți pâinea pentru a o împrospăta după decongelare, încălziți-o în cuptor timp de 5 până la 10 minute la 175 grade C.
Vezi și: Cât de des trebuie să ștergi praful. Detaliul pe care nu l-ai știut până acum
Congelarea pâinii este ușoară și utilă, dar este posibil să observați unele dezavantaje. De exemplu, pâinea congelată poate să își piardă gustul, culoarea sau textura. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când pâinea a fost păstrată mai mult de 6 luni sau dacă nu a fost depozitată corect.
Pâinea congelată poate fi, de asemenea, incomodă dacă nu aveți timp să o dezghețați și trebuie să vă folosiți pâinea imediat.
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.