EXCLUSIV PASCĂ de Paști. Cum o prepari ca să nu te ÎNGRAȘI. Trucul GENIAL dezvăluit de nutriționist
Cum putem găti pasca pentru masa de Paști, astfel încât să nu ne pună în pericol silueta?
"Pasca poate fi gătită cu mai puţin zahăr, se mai pun nişte stafide şi vor da savoarea. Aş veni, de data aceasta, cu o rețetă personală. Eu, în loc de toată coca aceea cu făină, aş sugera să punem nişte mere. Se pun merele la copt în tavă, deasupra toată umplutura aceea cu brânză, ou, puţin zahăr sau chiar îndulcitor.
La final, se răstoarnă totul. Şi, atunci, iese ca un tort cu mere şi cu brânză, care este foarte bun, este gustul de pască. Mai ales dacă vrem să avem grijă de silueta noastră. Trebuie să balansăm. Avem şi plăcerea de a arăta bine şi plăcerea de a mânca ceva delicios şi bun", a dezvăluit medicul nutriționist Anca Hâncu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Cum vopsești OUĂLE de Paște cu OREZ. De ce e bine să le FIERBI în apă cu SARE
În ceea ce privește vopsirea ouălor de Paște există mai multe tehnici de vopsire, dar astăzi vă prezentăm metoda vopsitului cu orez.
Utilizarea orezului nu prespune o tehnică prea complicată, deci o poți face împreună cu cei mici și dincolo de faptul că îi implici și pe ei în pregătirea mesei de Paște, veți petrece timp de calitate împreună, vă veți distra, iar rezultatul final va fi dat de un coș de ouă cu un aspect uniform, dar texturat.
Așadar, pentru a vopsi ouăle cu orez ai nevoie de:
- recipiente de plastic cu capac, pentru fiecare dintre culorile pe care îți dorești să le ai la final,
- vopsea de ouă obișnuită, cât mai calitativă, cât mai pigmentată
- aproximativ 3-4 linguri de orez pentru fiecare dintre culorile pe care vrei să le obții.
Cum vopsești ouăle?
1. Este important să degresezi cât mai bine ouăle înainte de a le vopsi, pentru că altfel, oricât de calitativă ar fi vopseaua, nu vei obține o culorare uniformă.
2. Pune ouăle la fiert în apă cu sare timp de 8 minute, pentru a fi mai închegate, apoi lasă-le să se răcească pentru a putea lucra cu ele. I
3. Adaugă 4 linguri de orez în fiecare dintre recipientele tale și câteva picături de vopsea.
4. Este important să nu adaugi... citește mai departe AICI
-
-
-
Amigdalita: simptome care o dau de gol06.12.2025, 12:36
-
-
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.

