Pască dietetică, fără aluat. Rețetă super-simplă, cu brânză de vaci și stafide, plus un ingredient SECRET
Cine spune că pasca trebuie să aibă aluat, pentru a fi delicioasă? Încearcă această rețetă dietetică de pască cu brânză de vaci și stafide, cu care vei încânta întreaga familie și prietenii adunați la...
Ai nevoie de:
600 g brânză de vaci dulce
4 ouă
4 linguri de zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
coaja rasă de la o jumătate de portocală
1 vârf de cuţit de sare
40 g stafide înmuiate în puţin lapte cu esenţă de rom
unt
pesmet
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă brânza cu zahărul, adaugă ouăle, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele şi scorţişoara (fiind ingredientul secret). Omogenizează bine compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Vezi și 4 înlocuitori vegetali pentru ouă. Cu ce poți să faci prăjituri de POST
Unge tava rotundă cu puţin unt şi tapetează cu pesmet pe fund, după care adaugă amestecul de brânză.
Bagă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie.
Lasă să se răcească, apoi ornează cu zahăr pudră.
O altă rețetă de pască fără aluat, în video-ul de mai jos:
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
