Patru strategii de reducere a stresului, devedite științific

Stresul, inamicul numărul unu al omului modern, poate afecta grav sănătatea. Iată patru moduri prin care puteți reduce stresul, devedite științific

De la nopți nedormite la un sistem imunitar slăbit sau supraalimentare, simptomele stresului își fac simțită prezența tot mai frecvent.  Stresul poate declanșa, de asemenea, efecte secundare mai puțin cunoscute (atât mentale, cât și fizice) la care poate nu vă așteptați: probleme de memorie, probleme ale pielii, scăderea libidoului, încordare musculară, furie, probleme intestinale, dureri de cap. 


4 strategii de reducere a stresului

Deși este imposibil să elimini complet stresul din viața ta, poți învăța să gestionezi mai bine stresorii zilnici și, făcând acest lucru, să îți îmbunătățești starea generală.

 


Iată câteva modalități care vă pot ajuta să faceți față stresului:

1. Respirație profundă

Exercițiile de respirație (precum metoda 4-7-8) pot calma instinctele de luptă sau de zbor ale corpului și pot genera un răspuns de relaxare, potrivit publicației Harvard Health.

2. Meditația

Practicarea meditației, care include respirația profundă, vă poate ajuta să eliberați emoțiile negative care vă pot provoca stres mental și fizic, conform Asociației Americane de Psihologie.

 

3. Activitate fizică

Exercițiile fizice regulate și mișcări blânde precum yoga, tai-chi și exerciții de streching pot fi benefice și pentru reducerea tensiunii musculare și reducerea stresului, potrivit Clinicii Mayo.

4. Recunoștința

Câteva minute de recunoștință zilnice (gândește-te: notând ceva pentru care ești recunoscător) te pot ajuta să te simți mai fericit, mai pozitiv și mai puțin stresat, conform Harvard Health Publishing.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel