Pepenele murat, gustarea perfectă cu iz de vară. Are beneficii surprinzătoare. Poate preveni boli grave

Pepenele murat este gustarea perfectă care îți aduce aminte de zilele călduroase de vară. Acesta are, însă, și beneficii pentru organism.
Pepenele murat este perfect pentru zilele de toamnă sau chiar iarnă. Dacă ați crezut că coaja de pepene verde este doar pentru coșul de compost, mai gândiți-vă o dată. Această rețetă de modă veche ia ceea ce se aruncă de obicei atunci când se mănâncă acest fruct de vară și îl transformă într-un deliciu dulce-acrișor.
Data viitoare când tăiați pepenele în cuburi pentru o salată sau îl transformați în biluțe de pepene, păstrați coaja pentru a face aceste murături.
Murăturile din coajă de pepene verde pot fi servite ca parte a unui aperitiv sau a unui picnic cu alte murături și gustări sau pur și simplu pot fi savurate ca o gustare dulce ori de câte ori aveți chef. Puteți adăuga, de asemenea, murături de pepene verde tocate în salate sau orice altă gustare.
Dacă sunt procesate corespunzător, murăturile se vor păstra timp de câteva luni în cămară. Dacă renunțați la baia de apă fierbinte, păstrați-i în frigider timp de o lună nedesfăcuți sau două-trei săptămâni deschiși.
Ingrediente
Iată de ce aveți nevoie
- 2 kilograme de coajă de pepene verde
- 1/4 cană de sare de murături
- 4 căni de apă, împărțită, plus mai mult pentru fierbere
- 2 căni de zahăr granulat
- 1 cană de oțet alb
- 1 lingură de baton de scorțișoară, mărunțit
- 1 1/2 linguriță de cuișoare întregi
- 1/2 lămâie, tăiată în felii subțiri
Cum se procedează
- Puneți coaja de pepene verde într-un recipient mare cu sarea de murat și 3 căni de apă.
- Adăugați mai multă apă pentru a acoperi coaja, dacă este necesar.
- Se lasă la înmuiat peste noapte.
- Scurgeți și clătiți coaja de pepene verde.
- Acoperiți coaja cu apă rece într-o cratiță mare.
- Fierbeți-o la foc mic până se înmoaie - aproximativ 10 minute.
- Între timp, într-o oală de 6 până la 8 litri, combinați zahărul, oțetul, scorțișoara, cuișoarele întregi și restul de 1 cană de apă.
- Se fierbe amestecul timp de 10 minute.
- Adăugați coaja de pepene verde scursă, feliile de lămâie, dacă le folosiți, la siropul condimentat.
- Se fierbe amestecul până când coaja de pepene verde este translucidă, aproximativ 30 de minute.
- Umpleți borcane pe jumătate cu amestecul fierbinte de coajă de pepene verde și sirop, lăsând un spațiu de 1/2 inch între capetele borcanelor.
- Adăugați capacele.
- Se prelucrează în baie de apă clocotită timp de 5 minute și se scot borcanele.
- Lăsați borcanele să se răcească pe un grătar.
- Conservate corespunzător, murăturile de pepene verde se vor păstra într-un loc răcoros, întunecat și uscat timp de cel puțin un an.
- Dacă borcanele nu s-au sigilat bine sau dacă nu doriți să le procesați în apă clocotită, se vor păstra în continuare timp de aproximativ o lună în frigider.
- Borcanele deschise se vor păstra timp de câteva săptămâni în frigider, potrivit The Spruce Eats
Ce gust au murăturile din coajă de pepene verde
Gustul murăturilor din coajă de pepene verde depinde de rețetă, dar cele mai multe sunt picante, dulci și sărate. Acestea tind să fie mai dulci decât majoritatea celorlalte murături, dar au totuși o aromă de oțet și o mușcătură sărată.
Vezi și: Cancer incurabil, vindecat în premieră cu o terapie revoluționară. Adrian: Am privit moartea în față
Semințele sau coaja de pepene verde sunt bune pentru tine
Înainte de a arunca coaja la coșul de gunoi, data viitoare, luați o secundă pentru a lua în considerare beneficiile pentru sănătate ale cojii și semințelor de pepene verde.
Cojile de pepene verde au mai puțin zahăr și mai multe fibre decât pulpa lor și conțin, de asemenea, citrulină. Semințele de pepene verde - uscate sau crude - sunt bogate în magneziu și acid folic, care ajută organismul să funcționeze bine și să evite bolile. Semințele au, de asemenea, tipuri de acizi grași care scad colesterolul rău din sânge și vă ajută să evitați atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
"Puteți să prăjiți coaja cu alte legume și să adăugați condimente în semințe, așa cum ați putea face cu semințele de dovleac, pentru o gustare ușoară și sănătoasă", sugerează Lara Whitson, de la Cleveland Clinic.
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.