Popcornul, gustarea sănătoasă care ar putea ține colesterolul sub control

Colesterolul mărit crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Realizarea anumitor modificări în alimentație poate ajuta reducerea lipoproteinei cu densitate mică sau colesterolul „rău” și creșterea lipoproteina de înaltă densitate sau colesterolul „bun”. Înlocuirea gustărilor nesănătoase, cum ar fi chipsurile de cartofi, cu floricele de porumb simple, este o modalitate de a vă îmbunătăți dieta.

Popcornul în sine nu conține colesterol, doar dacă este preparat cu unt. Popcornul nu are grăsimi aproape deloc, o porție de 1 cană conținând doar 0,4 grame de grăsime. Pe de altă parte, prepararea floricelelor în ulei crește conținutul de grăsime până la aproximativ 2,3 grame pe cană, iar floricele preparate la microunde cu unt conțin 2,7 grame de grăsime pe cană. Adăugarea de unt după preparare crește atât conținutul de grăsimi, cât și cel saturat, precum și nivelul de colesterol, notează Livingstrong. 

Conținut de fibre

Consumul de cereale integrale și alimente bogate în fibre, cum ar fi floricele, vă poate ajuta să scădeți nivelul de colesterol. Oamenii care mănâncă floricele consumă mai multe fibre și magneziu decât oamenii care nu mănâncă în mod regulat această gustare, potrivit unui studiu publicat în „Journal of the American Dietetic Association" din mai 2008. Popcornul conține aproximativ 1 gram de fibre pe cană, deci consumul a doar 3 căni de popcorn vă va oferi mai mult de 10 la sută din valoarea zilnică pentru fibre de 25 de grame.

Înlocuitor pentru alte gustări

Înlocuirea altor gustări sărate cu floricele vă poate ajuta să vă îmbunătățiți calitatea dietei. Oamenii care au mâncat 6 cani de popcorn fără grăsime în fiecare, zi timp de 12 săptămâni și-au micșorat consumul de grăsimi saturate și colesterol și au crescut aportul de fibre în comparație cu un cei care nu au consumat niciun fel de popcorn, se arată într-un studiu publicat în " Jurnalul FASEB "din 2011. Aceste modificări alimentare ar putea duce la îmbunătățiri ale nivelului de colesterol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel