Proteina a cărei mutație e asociată cu schizofrenia. Legătura cu colesterolul

Florina Pop |
Data publicării:
Celule
Celule

Mutațiile unei proteine ​​celulare de transport a colesterolului sunt asociate cu tulburări psihiatrice, au demonstrat cercetătorii.

Cercetătorii japonezi de la Institutul pentru Științe Integrate ale Materialului Celular (iCeMS) al Universității Kyoto au demonstrat, în urma testelor, că șoarecii cu proteina ABCA13 perturbată demonstrează un comportament distinctiv al schizofreniei.

Echipa a analizat, ani întregi, funcțiile respectivei proteine care face parte dintr-o familie de proteine ​implicate în mutarea colesterolului și a altor molecule în și din celule. Au făcut teste în diferite tipuri de celule umane, au oprit gena care codifică proteina la șoareci și au investigat efectele proteinelor ABCA13 mutante în celulele umane. ”Am constatat că ABCA13 accelerează internalizarea colesterolului în celule și că pierderea funcției sale este asociată cu fiziopatologia unor tulburări psihiatrice”, susțin cercetătorii, potrivit medicalxpres.

Cercetătorii au studiat celulele umane care conțin versiuni mutante ale ABCA13 considerate a fi asociate cu unele tulburări psihiatrice. Au descoperit că mutațiile au afectat funcțiile acelei proteine.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel