Șapte semne care îți arată că sănătatea creierului este afectată. Obiceiul banal care duce la afectarea creierului

Monika Baciu |
Data publicării:
creier - FOTO: Freepik@simon19830323
creier - FOTO: Freepik@simon19830323

Șapte semne care îți arată că sănătatea creierului este afectată. Grav este faptul că prin obiceiurile zilnice contribuim la degradarea acestuia. 

Creierul tău are propriul său mod de a se "consuma", iar lipsa somnului poate fi factorul declanșator. Simptomele includ dureri de cap persistente, febră, gât rigid și alte semnale care indică o stare de pericol. Cu toate acestea, nu te îngrijora prea mult, deoarece există modalități de a menține sănătatea creierului, precum exerciții regulate, gestionarea stresului și adoptarea unui stil de viață sănătos.

7 simptome de avertizare când creierul tău se consumă singur

Există anumite semne și simptome care pot indica probleme grave de sănătate ale creierului. Dacă experimentați oricare dintre aceste simptome, este esențial să consultați imediat un medic specialist pentru o evaluare și diagnostic adecvat

Știai că și creierul tău poate să se consume singur? Da, ai citit bine, creierul tău își schimbă continuu microstructura, iar acest lucru se întâmplă prin "consumul" său. Poate că te întrebi acum dacă acest lucru poate fi periculos. Ei bine, în acest articol răspundem la întrebările tale despre ce condiție poate determina creierul să se consume singur și care sunt simptomele de avertizare ale acestei stări.

Vezi și: Ceaiul care curăță ficatul. Este detoxifiant și conține silimarină naturală

Ce determină autodistrugerea creierului

Creierul începe să se consume singur atunci când corpul tău se confruntă cu lipsa de somn. Da, iubitorilor de nopți târzii, dormiți la timp, altfel creierul vostru va începe să se consume singur. Conform studiilor, pierderea somnului poate declanșa astrocitele să înceapă să descompună mai multe conexiuni ale creierului și resturile acestora. Să vedem acum câteva simptome pe care creierul tău le poate prezenta atunci când lucrurile nu sunt în regulă!

Simptome când creierul tău este în pericol

Unele dintre simptomele care pot indica faptul că creierul tău se consumă lent includ - dureri de cap persistente, febră, gât rigid, lipsa poftei de mâncare, greață sau vărsături, stare mentală alterată, convulsii, potrivit The Health Site.

Dureri de cap persistente: Durerile de cap frecvente și severe pot indica probleme, cum ar fi migrene sau alte tulburări neurologice.

Probleme de memorie: Deteriorarea memoriei, pierderea de informații și dificultăți în concentrare pot indica probleme la nivelul creierului.

Vezi și: Cele mai comune greșeli pe care le facem când gătim. Ne pot afecta grav sănătatea

Tulburări cognitive: Dificultăți în gândire, procesare lentă a informațiilor, probleme în rezolvarea problemelor și luarea deciziilor pot fi semne de afectare cognitivă.

Schimbări de personalitate: Modificări ale personalității sau ale stării de spirit, cum ar fi iritabilitatea, depresia sau anxietatea, pot fi semne de tulburări neurologice.

Tulburări de somn: Schimbările în modelele de somn sau insomnia pot fi asociate cu probleme ale sistemului nervos central.

Probleme de coordonare: Dificultăți în menținerea echilibrului, coordonarea slăbită și schimbări în abilitățile motorii pot indica probleme neurologice.

Tulburări de vorbire sau de înțelegere: Dificultăți în vorbire sau în înțelegerea limbajului pot fi semne de afectare a funcției cerebrale.

Aceste simptome pot fi cauzate de o varietate de condiții, inclusiv accidente vasculare cerebrale, tumori cerebrale, boli neurodegenerative sau alte afecțiuni.

Vezi și: Băutura care te îmbătrânește. Afectează pielea și provoacă riduri. Cum trebuie, de fapt, să o consumi

Cât de periculos este  autoconsumul creierului

Lipsa somnului, impact asupra creierului - FOTO: Freepik@Tiviland

Consumul creierului poate fi cauzat de lipsa de somn, dar uneori acest lucru se întâmplă pentru a face față provocărilor zilnice pe care le aruncăm asupra lui. Termenul asociat acestei afecțiuni este cunoscut sub numele de fagocitoză (procesul de a consuma lucruri în afara celulei, inclusiv alte celule).

Fagocitoza este un proces biologic prin care celule specializate, numite fagocite, ingerează și distrug particule străine sau celule moarte din organism. Acest proces are loc în cadrul sistemului imunitar și reprezintă o componentă importantă a răspunsului imun al organismului împotriva agenților patogeni, precum bacterii, virusuri, ciuperci și alte particule străine.

Fagocitoza este esențială pentru protejarea organismului împotriva infecțiilor și menținerea homeostaziei. Macrofagele și neutrofilele sunt exemple de celule fagocitare implicate în această activitate. Acest proces este unul dintre mecanismele de apărare primară ale organismului împotriva invaziei patogenilor, potrivit Khan Academy.

Strângerea de mână, indicator al sănătății. Ar putea să arate chiar și cât vei trăi

Cum ne menținem sănătatea creierului

În afara obținerii suficient somn, există multe alte lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține creierul fericit și sănătos. Unele dintre acestea pot include - exerciții regulate, evitarea stresului, practicarea meditației în mod regulat, consumul de alimente sănătoase și menținerea activității sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel