Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ce beneficii are această plantă asupra bolii Alzheimer și asupra sănătății.
Această plantă este asemănătoare trifoiului și are gustul și mirosul de sirop de arțar.
Schinduful este folosit în amestecuri de condimente ca parte a bucătăriilor din Europa de Sud, Africa de Nord și Asia de Vest și este folosit și în săpunuri și produse cosmetice pentru parfumul său.
Ceaiul de schinduf este un remediu tradițional pentru diabet și este, de asemenea, folosit pentru a crește producția de lapte la femeile care alăptează.
Astăzi, este prezentat ca un supliment alimentar care poate ajuta la ameliorarea diabetului și a crampelor menstruale și poate oferi sprijin pentru alăptare.
Cu toate acestea, deși știința modernă a oferit un anumit sprijin acestor afirmații și altor afirmații din medicina tradițională despre ceaiul de schinduf, este nevoie de mult mai multe cercetări.
O linguriță de semințe crude de schinduf conține:
Calorii: 12
Proteine: 0,851 grame
Grăsimi: 0.237 grame
Carbohidrați: 2.16 grame
Fibre: 0.91 grame
Zahăr: 0 grame
Schinduful este o sursă bună de:
Magneziu
Fosfor
Calciu
Folat
Vitamina A
Mai mult, schinduful este, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu. Studiile au arătat că potasiul poate contribui la menținerea tensiunii arteriale într-un interval sănătos și la reducerea riscului de accident vascular cerebral, potrivit WebMD.
Schinduful este o sursă bogată de vitamine și minerale. Cu toate acestea, deoarece schinduful este atât de puternic, poate crea, de asemenea, complicații pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale.
Cercetările au descoperit o serie de potențiale beneficii pentru sănătate ale ceaiului de schinduf:
Producția de lapte matern
Schinduful de schinduf a fost mult timp promovat pentru capacitatea sa de a îmbunătăți producția de lapte matern la femeile care alăptează. Patru studii separate indică faptul că consumul de schinduf crește semnificativ producția de lapte în comparație cu un placebo.
Echilibrul hormonal
Pentru femeile aflate la postmenopauză, extractul de schinduf poate ajuta la reducerea unora dintre disconforturile asociate cu schimbarea nivelurilor hormonale. Un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo a constatat efecte semnificative în reducerea bufeurilor prin suplimentarea cu schinduf timp de 90 de zile.
Gestionarea diabetului
Capacitatea sa de a ajuta la echilibrarea nivelului de insulină a fost un alt factor care a stabilit schinduful ca remediu tradițional pentru diabet. Studiile arată că semințele de schinduf au un efect pronunțat în îmbunătățirea metabolismului lipidic pentru persoanele cu diabet de tip II.
Alte studii arată eficacitatea în reducerea nivelului de glucoză din sânge la post în tratamentul diabetului.
Sensibilitatea la insulină
Chiar și pentru persoanele fără diabet, schinduful poate avea efecte benefice asupra sensibilității la insulină. Un studiu clinic pilot a arătat efecte promițătoare ale schindufului în îmbunătățirea toleranței la glucoză.
Deoarece ceaiul de schinduf are ingrediente atât de puternice, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l lua sau de a lua orice alt supliment. Luați în considerare următoarele înainte de a pregăti sau de a bea ceai de schinduf:
Alergii la arahide
Dacă sunteți alergic la alune, este posibil să fiți alergic și la schinduf, deoarece cele două plante au reacții încrucișate.
Preocupări legate de sarcină
Efectele ceaiului de schinduf asupra unei persoane însărcinate sunt neconcludente. Dacă ești însărcinată, cel mai bine este să cauți o alternativă.
Zahărul din sânge și hipoglicemia
Deoarece schinduful poate scădea glicemia, cel mai bine este să vă consultați medicul înainte de a folosi ceaiul de schinduf dacă aveți diabet sau hipoglicemie.
În ceea ce privește boala Alzheimer, cunoscută ca o lipsă de neurotransmițători în celulele creierului din cauza creșterii activității acetilcolinesterazei, se consideră că utilizarea inhibitorilor AchE (AchEI) este cea mai bună metodă de tratare a bolii.
În urma unui studiu pe schinduf, s-a demonstrat că acesta are capacitatea să inhibe boala Alzheimer datorită creșterii activității antioxidanților din această plantă.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.