Singurătatea, cu ce boli vine și ce e de făcut

Florina Pop / 11 apr 2019 / 23:01
Singurătatea, cu ce boli vine
Singurătatea, cu ce boli vine

Singurătatea poate duce la slăbirea sistemului imunitar, creșterea tensiunii arteriale și chiar la o sănătate mai precară a inimii, susțin specialiștii webmd.com.

Singurătatea nu înseamnă doar a fi singur, susțin experții webmd.com care au întocmit o listă cu câteva dintre aspectele unde aceasta își pune amprenta.

1. Inima – traiul singur ar duce la condiții care afectează sănătatea inimii: obezitate, hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului rău; femeile singure au o probabilitate mai mare de a suferi o boală coronariană.

2. Ascuțimea minții - abilitatea de a rezolva probleme sau de a-ți aminti lucrurile pe măsură ce îmbătrânești este probabil să fie afectată dacă te simți singură. Iar asta mărește riscul de o boală a creierului ca Alzheimer.

3. Depresia – își spune cuvântul asupra corpului și minții. Dacă stările durează mai mult de două săptămâni – și include inclusiv sentimentul lipsei de speranță, lipsa de interes față de lucrurile care aduceau plăcere odată, consum redus de energie, probleme de somn - e bine să cereți sfatului unui medic.

4. Sistemul imunitar corpul luptă mai greu cu boala dacă sunteți singur/singură de mult timp - singurătatea declanșează unii dintre hormonii pe care îi produce corpul când sunteți stresat, iar asta diminua eficiența funcției sistemului imunitar.

5. Somn – un somn prost poate duce la diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă, depresie și obezitate.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24