Singurătatea, cu ce boli vine și ce e de făcut

Florina Pop |
Data publicării:
Singurătatea, cu ce boli vine
Singurătatea, cu ce boli vine

Singurătatea poate duce la slăbirea sistemului imunitar, creșterea tensiunii arteriale și chiar la o sănătate mai precară a inimii, susțin specialiștii webmd.com.

Singurătatea nu înseamnă doar a fi singur, susțin experții webmd.com care au întocmit o listă cu câteva dintre aspectele unde aceasta își pune amprenta.

1. Inima – traiul singur ar duce la condiții care afectează sănătatea inimii: obezitate, hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului rău; femeile singure au o probabilitate mai mare de a suferi o boală coronariană.

2. Ascuțimea minții - abilitatea de a rezolva probleme sau de a-ți aminti lucrurile pe măsură ce îmbătrânești este probabil să fie afectată dacă te simți singură. Iar asta mărește riscul de o boală a creierului ca Alzheimer.

3. Depresia – își spune cuvântul asupra corpului și minții. Dacă stările durează mai mult de două săptămâni – și include inclusiv sentimentul lipsei de speranță, lipsa de interes față de lucrurile care aduceau plăcere odată, consum redus de energie, probleme de somn - e bine să cereți sfatului unui medic.

4. Sistemul imunitar corpul luptă mai greu cu boala dacă sunteți singur/singură de mult timp - singurătatea declanșează unii dintre hormonii pe care îi produce corpul când sunteți stresat, iar asta diminua eficiența funcției sistemului imunitar.

5. Somn – un somn prost poate duce la diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă, depresie și obezitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel