
Salvia are puteri miraculoase în aproape orice boală. Poate fi folosită ca și condiment în mâncare, sub formă de ceai sau sirop.
Siropul de salvie are numeroase beneficii: menține sănătatea sistemului neuro-endocrin, are efect favorabil asupra vaselor sanguine mici, capilarelor, dar și asupra circulației sanguine. Totodată, susține sănătatea sexuală, elimină senzația de balonare), reduce spasmele, transpirația și procesul inflamator.
Cum se prepară siropul de salvie
Ingrediente
– 450 g de salvie
– 3 kg zahăr
– 2 lămâi
– 3 litri de apă plată
Mod de preparare
Splală bine salvia, apoi las-o să se usuce pe un prosop.
Pune apă la fiert, într-o oală încăpătoare. Când începe să fiarbă, adaugă salvia și lasă cam 10 minute, la foc mic. Adaugă și zahărul, mai lasă să fiarbă.
După circa o oră, adaugă zeama celor două lămâi și lasă să fiarbă în continuare, până obții consistența de sirop.
Între timp, pregătește sticlele pe care le speli și usuci. Când siropul este gata, strecoară-l în sticle.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-