Slăbești mâncând mai mult. Dieta cu calorii negative face adevărate minuni
Se poate să fi auzit de alimente cu calorii negative. Sunt acele fructe, legume, mirodenii, condimente care necesită pentru digerarea lor un consum mai mare caloric decât conțin ele însele. Acest aspect...
Spre exemplu, 100 g ananas înseamnă 30 de calorii, dar pentru a fi digerate, organismul nostru consumă 60 calorii. Astfel, avem cu 30 de calorii mai puțin.
În principal, aceste alimente sunt reprezentate de legume și de fructe, în plan secundar apărând și condimente, mirodenii:
• FRUCTE: ananas, mere, pere, grapefruit, lămâi, mandarine, portocale, zmeură, căpșuni, pepene roșu, pepene galben etc.
• LEGUME: țelină, morcovi, broccoli, varză, conopidă, spanac, lăptuci, sparanghel, sfeclă, andive, roșie, castraveți, ardei gras, ceapă, usturoi, ardei iute etc.
• CONDIMENTE: pătrunjel, busuioc, cuișoare, salvie
• MIRODENII: mentă, cimbru, tarhon, usturoi, leuștean, ardei iute etc.
Aceste alimente nu pot fi consumate oricum și oricând, necesitând și ele un timp de digerare corespunzător.
Cu ce se combină alimentele negative
Alimentele cu calorii negative – (legumele) se pot combina cu carne, brânză, ouă; se pot face diferite supe, ciorbe sau salate.
Fructele sunt subiectul unei alte discuții, în sensul că ele nu se combină cu altceva, ci doar între ele (excepție făcând pepenele roșu, care e singurul fruct care nu se combină cu un alt fruct), se consumă pe stomacul gol sau la un interval rezonabil (2 – 4 ore) de la o altă masă.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
