Slăbești mâncând mai mult. Dieta cu calorii negative face adevărate minuni
Se poate să fi auzit de alimente cu calorii negative. Sunt acele fructe, legume, mirodenii, condimente care necesită pentru digerarea lor un consum mai mare caloric decât conțin ele însele. Acest aspect...
Spre exemplu, 100 g ananas înseamnă 30 de calorii, dar pentru a fi digerate, organismul nostru consumă 60 calorii. Astfel, avem cu 30 de calorii mai puțin.
În principal, aceste alimente sunt reprezentate de legume și de fructe, în plan secundar apărând și condimente, mirodenii:
• FRUCTE: ananas, mere, pere, grapefruit, lămâi, mandarine, portocale, zmeură, căpșuni, pepene roșu, pepene galben etc.
• LEGUME: țelină, morcovi, broccoli, varză, conopidă, spanac, lăptuci, sparanghel, sfeclă, andive, roșie, castraveți, ardei gras, ceapă, usturoi, ardei iute etc.
• CONDIMENTE: pătrunjel, busuioc, cuișoare, salvie
• MIRODENII: mentă, cimbru, tarhon, usturoi, leuștean, ardei iute etc.
Aceste alimente nu pot fi consumate oricum și oricând, necesitând și ele un timp de digerare corespunzător.
Cu ce se combină alimentele negative
Alimentele cu calorii negative – (legumele) se pot combina cu carne, brânză, ouă; se pot face diferite supe, ciorbe sau salate.
Fructele sunt subiectul unei alte discuții, în sensul că ele nu se combină cu altceva, ci doar între ele (excepție făcând pepenele roșu, care e singurul fruct care nu se combină cu un alt fruct), se consumă pe stomacul gol sau la un interval rezonabil (2 – 4 ore) de la o altă masă.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
