Slăbire. Cum îți influențează moștenirea genetică silueta

Unii oameni pot mânca pizza la micul dejun, în timp ce alții se îngrașă doar dacă se uită la o prăjitură, asta pentru că suntem cu toții diferiți - în mare parte datorită...
Moștenim tot felul de trăsături, cum ar fi culoarea părului și a ochilor, înălțimea și, de asemenea, tipul de siluetă.
Potrivit Harvard Health Publishing, peste 400 de gene sunt implicate în contribuția la obezitate.
Există cu siguranță o legătură între gene și greutate. Un studiu din noiembrie 2017, publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, a constatat că persoanele cu un risc genetic mai mare de obezitate aveau tendința să câștige mai mult în greutate de la vârsta de 20 de ani, decât cei fără acest risc.
Pe de altă parte, un studiu publicat în mai 2020, în jurnalul medical Cell , a constatat că poate exista o genă specifică legată de slăbire. Cercetătorii au folosit o bază de date care conține peste 47.000 de persoane pentru a compara ADN-ul subiecților slabi și cu greutate normală și au descoperit variante genetice unice persoanelor slabe.
Genele constituie baza sistemului de semnal și răspuns al corpului nostru, care ghidează aportul de alimente, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). O ipoteză este că organismele noastre sunt pregătite pentru a ne proteja împotriva pierderii în greutate, deoarece energia, stocată în grăsimi, este crucială pentru supraviețuire. Așadar, aceleași gene care i-au ajutat pe strămoșii noștri să supraviețuiască deficitului de alimente încă lucrează pentru a ne proteja, chiar dacă majoritatea dintre noi avem toată hrana de care avem nevoie.
-
-
Ceaiurile care reduc pofta de dulce și echilibrează glicemia15.10.2025, 21:12
-
-
-
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!