Somn: ce spune despre tine poziția în care dormi

Florina Pop |
Data publicării:
Așternuturi
Așternuturi

Felul în care dormiți poate fi legată de dureri de spate, sforâit sau de cât de des vă treziți noaptea. Dar dezvăluie câteva lucruri și despre personalitatea noastră.

Somn, poziție. Pe spate, lateral sau pe burtă? Poziția de somn arată lucruri despre personalitatea noastră, susține platforma webmd.com.

Iată câteva dintre acestea:

1. Pe burtă - aveți cumva probleme cu somnul? Poate poziția de somn nu vă ajută. Este mai probabil să fiți agitat și să vă întoarceți când dormiți pe burtă. Dacă așa vă place să dormiți, poate doriți să folosiți o pernă foarte moale sau deloc ca să vă mențineți confortabil gâtul.

2. Pe burtă, cu brațele în jurul unei perne, cu capul întors lateral - circa 7% din populație doarme în acest fel; unele cercetări sugerează că este posibil să fiți sociabili, dar nu prea deschis la critici.

3. Pe spate - poate provoca dureri de spate scăzute pentru unii oameni. Dacă sforăiți sau aveți apnee în somn, asta poate înrăutăți durerile de spate pe care le aveți. Dacă aveți una dintre aceste probleme și nu vă puteți simți confortabil într-un alt mod, discutați cu medicul despre cum vă poate ajuta.

4. Poziția pe spate, cu mâinile lângă corp - este preferată de aproximativ 8% din populație; unele cercetări sugerează că este posibil să fiți firi mai liniștite, rezervate și să aveți așteptări ridicate de la voi și de la alții.

5. Pe spate, cu mâinile ridicate, până aproape de cap, pe pernă - doar aproximativ 5% din oameni dorm în acest fel; unele cercetări sugerează că este posibil să fiți mai degrabă un bun ascultător și nu doriți să fiți centrul atenției.

6. Lateral, într-o parte - cel mai confortabil este cu genunchii îndoiți ușor spre piept - poziția fetală.

7. Poziția laterală: fetală - mai mult de 40% dintre persoane dorm în această poziție de dormit; sunt de două ori mai multe șanse ca bărbații să doarmă așa; unele studii sugerează că este posibil să fiți o fire mai caldă, mai prietenoasă și mai sensibilă, dar, de asemenea, aveți un "zid protector„ în jurul vostru.

8. Poziția laterală, cu ambele mâini lângă corp - circa 15% dintre oameni "dorm ca un jurnal"; unele cercetări spun că ați putea avea tendința să fiți sociali și de încredere.

9. Poziția laterală, cu brațele afară, ca și cum v-ați ruga - aproximativ 13% din oameni dorm în această poziție; unele studii spun că ați putea fi deschisă, dar suspectă și încăpățânată și rămâneți la o decizie după ce ați făcut-o.

10. Poziția laterală, asemeni unei linguri - cu corpul aproape de partenerul tău;

11. Dacă sforăiți – o poziție laterală vă ajută să nu fiți prea vocali; dacă vă place să dormi pe spate, câteva perne pot ajuta; mergeți la medic dacă sforăitul vă afectează respirație sau să vă simțiți obosit a doua zi sau dacă vă trezește (partenerul). Sforăitul puternic poate fi un semn că puteți avea apnee în somn - o stare care se oprește și vă reîncepe respirația atunci când dormiți. Aceasta poate duce la accident vascular cerebral, hipertensiune arterială și boli de inimă.

12. Dacă aveți dureri de spateo poziție de dormit lateral se recomandă. Ca să luați mai multă presiune de pe șolduri și spate, puteți pune o pernă între picioare. Dacă dormiți cu spatele către partener, puteți pune unul sub genunchi pentru a păstra curba naturală a spatelui.

13. Dacă sunteți gravidă - Este de obicei mai confortabil, și mai sănătos pentru voi și copil dacă dormiți pe o parte și ar fi de recomandat pe partea stângă poate fi mai bună, deoarece poate avea mai mult sânge și nutrienți pentru copilul dumneavoastră. Dacă aveți dureri de spate, puneți o pernă sub burtă pentru a susține greutatea. Vă poate ajuta să vă îndoiți genunchii și să puneți o pernă între picioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel