Somn, cum influențează greutatea adolescenților orele de somn din copilărie

Copil
Copil

Un orar regulat de somn, dar și un somn adecvat în timpul copilăriei pot contribui la o greutate sănătoasă în anii de adolescență, arată un nou studiu al americanilor, după ce alte cercetări asociaseră Somnul insuficient cu dieta nesănătoasă și cu obezitatea.

Studiul a inclus aproape 2.200 de copii din 20 de orașe din S.U.A. O treime dintre aceștia au avut vârste cuprinse între 5 și 9 ani, când au fost prinși în studiu. Cei care nu au avut o rutină la culcare, au avut mai puține ore de somn, au prezentat un indice de masă corporală mai mare la vârsta de 15 ani comparativ cu copii care au avut o oră de somn stabilită, de exemplu ora 21 în fiecare seară, conform studiului derulat de Universitatea Pennsylvania.  

,,Practicile parentale în copilărie afectează sănătatea fizică și IMC în anii adolescenței. Dezvoltarea unei rutine adecvate în copilărie este crucială pentru sănătatea viitorului copilului", a declarat Orfeu Buxton, co-autorul studiului.

Buxton, director Societății de Somn și Sănătate din Pennsylvania crede că somnul afectează sănătatea fizică și mentală și capacitatea de a învăța.

,,Constatările subliniază importanța educării părinților despre timpul copiilor. Mai mulți factori ar trebui să determine timpul de dormit. Aceștia includ ora la care copilul trebuie să se pregătească pentru școală, cât durează să ajungă acolo și ora începerii școlii. Acordarea de timp liber pentru copii pentru a obține o cantitate adecvată de somn este de o importanță capitală”, a spus Buxton, potrivit Medicalxpress.com.

Un alt studiu prezentat de DC Medical a demonstrat că somnul insuficient la copii este asociat cu dieta nesănătoasă și cu obezitatea. Oamenii de știință au studiat 177.000 de copii și au tras concluzia că profilul de viață nesănătoasă în rândul copiilor și adolescenților are legătură cu durata insuficientă a somnului.

De altfel, Academia Americană de Somnologie recomandă ca micuții cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani să doarmă între 9-12 ore în mod regulat pentru a avea o sănătate optimă. Adolescenții cu vârste între 13 și 18 ani ar trebui să doarmă între 8-10 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel