Stres, somn: câinele potrivit personalității sau afecțiunii voastre

Florina Pop / 13 mai 2019 / 16:55
Somnul cu un câine ar fi mai odihnitor decât cu un bărbat, susține un studiu  FOTO: pexels.com
Somnul cu un câine ar fi mai odihnitor decât cu un bărbat, susține un studiu FOTO: pexels.com

Stres, somn. Unii câini pot ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic, reduc depresia, chiar și scad tensiunea arteriale, pe lângă bucuria de a vă fi alături.

Stres, somn. Când vrei să-ți iei un prieten patruped e bine să pornești de la personalitatea ta, stilul de viață, să ții cont de programul de muncă și, nu în ultimul rând, să știi că nu e doar un cadou, ci un partener.

Cei de la platforma webmd.com au realizat o listă cu câteva rase de câini în funcție de personalitățile umane, stăpâni ocupați sau sedentari, stăpâni depresivi sau care dorm prost:

1. Câini pentru fitness – dacă petreceți mult timp în aer liber aveți nevoie de un patruped care adoră plimbări lungi zilnice precum câinii din rasele: Labrador Retriever, Doberman Pinscher, Rottweiler, Setter irlandez și englez, Weimaraners, Border Collie, Pointer, Ciobănesc German, Dalmațian.

2. Aveți copii - aproape orice tip de câine se poate dovedi a fi un partener bun pentru un copil, dar există câteva rase care sunt cunoscute pentru dragostea lor față de copii: Beagle-ii și Boxerii pentru copiii mici, Dachshund pentru copii blânzi și mai mari, în timp ce Retriever-ii și Saint Bernards adoră copiii de toate vârstele.

3. Câinii independenți pentru stăpâni ocupați - unii câini sunt mai independenți decât alții și se pot potrivi dacă aveți un program zilnic încărcat: Malamut de Alaska, Borzoi și Shar-Pei (rasă chinezească). Webmd.com recomandă să ajutați copilul să facă față absenței voastre cu doi câini, unul din rasa Labrador, altul - Papillon.

4. Probleme de somn - un partener canin liniștit ar putea fi un sprijin: cei din rasele Basenjis, Greyhounds și SheepDogs. Boxerii și buldogii sforăie.

5. Aveți probleme legate de mobilitate – dacă durerile de genunchi și artrita reumatoidă vă limitează mobilitatea, ar fi de recomandat patrupezi din rasele Bullmastiffs, Saint Bernards, Basset, Shih Tzu și Pekingese.

6. Stresul și depresia - încrederea în sine a unui Shiba Inu sau căldura unui Great Pyrenees vă pot ajuta să îndepărtați stresul, nu numai să zâmbiți.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.84