Flotările, parametru pentru riscul de boli cardiovasculare

Angela Sabău |
Data publicării:
Flotările sunt considerate parametru pentur riscul de boli cardiovasculare    FOTO. pexels.com
Flotările sunt considerate parametru pentur riscul de boli cardiovasculare FOTO. pexels.com

Flotările par a fi un parametru pentru a stabil riscul de boli cardiovasculare. Cu cât mai multe poți face, cu atât mai bine pentru sănătatea ta, spun cercetătorii.

Câte flotări poți face într-un minut? Numărul poate prezice riscul de apariție a bolilor de inimă, după cum sugerează un studiu publicat online de către JAMA Network Open.

Cercetătorii de la Harvard au analizat datele de la 1.104 de pompieri sănătoși, cu vârsta medie de 40 de ani, care nu aveau boli cardiovasculare, scrie health.harvard.edu.

Fiecare om a efectuat câte flotări a fost posibil într-un minut. Bărbații au avut, de asemenea, teste de alergare și fitness, pentru a li se măsura sănătatea cardiovasculară.

Flotări mai multe, risc mai mic

După 10 ani, cercetătorii au descoperit că bărbații care au efectuat inițial cele mai multe flotări au avut cel mai mic risc să sufere de boli de inimă.

Mai exact, cei care au putut face 40 sau mai multe flotări au avut un risc cu 96% mai mic decât cei care au putut face doar 10 sau mai puține flotări.

Bărbații care puteau face cel puțin 11, au avut, de asemenea, un risc mai scăzut, dar cu cât mai multe au putea face, cu atât mai mare a fost beneficiul.

Bărbații care au obținut cea mai mare valoare la testul de alergare au avut, și ei, un risc scăzut de boli de inimă, dar cercetătorii au descoperit că cel mai precis predictor a fost capacitatea de a ace flotări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel