
O cercetare recentă susține că persoanele expuse la stresul timpuriu ar avea mai multe șanse să dezvolte o tulburare depresivă majoră în copilărie sau adolescență decât cei care nu au fost expuși unui astfel...
Cercetătorii de la Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au vrut să vadă dacă stresul din viața timpurie crește riscul de dezvoltare a depresiei la vârsta adultă. Au descoperit că expunerea la stresul precoce a dublat probabilitatea ca cineva să dezvolte depresie din tinerețe. "Aceste constatări indică faptul că există o fereastră îngustă între adversitate și depresie în timpul căreia avem ocazia să intervenim”, arată cercetătorii, într-un comunicat al jurnalului Elsevier.
Autorii cercetătorii au mai aflat că abuzul sexual, abuzul fizic, decesul unui membru al familiei, violența în familie și abuzurile emoționale au fost asociate cu un risc semnificativ mai mare pentru tulburare depresivă majoră în tinerețe, dar nu și sărăcia, boala sau rănirea, respectiv experiența de nedorit a unui dezastru natural.
Studiul, AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-