Sucul de morcovi face minuni: îmbunătățește metabolismul și calmează nervii
Sucul de morcovi este o băutură considerată campioană în ceea ce privește cantitatea de vitamina A din compoziție.
Dar acesta nu este singurul lucru pentru care poate fi apreciat sucul de morcovi. Această băutură are un conținut scăzut de calorii: 100 grame de produs conține doar 56 calorii, în timp ce are o valoare nutritivă ridicată.
Sucul de morcovi satisface perfect senzația de foame, în timp ce saturează corpul cu o serie de substanțe utile, printre care:
- vitamine din grupele A, B (B2, B3, B6), C și E;
- macronutrienți: potasiu, magneziu, sodiu;
- oligoelemente: fier, zinc și cupru.
Valoarea nutritivă pentru 100 de grame de suc de morcovi este următoarea:
- apa - 84,87 grame;
- carbohidrați - 9,28 grame;
- proteine - 0,95 grame;
- grăsimi - 0,15 grame.
Dieta 6 petale: cum să slăbești rapid într-o săptămână, fără înfometare. Ce trebuie să mănânci
Proprietățile sucului natural sunt similare cu cele deținute de rădăcină în sine. Băutura face față bine problemelor fizice și epuizării emoționale a unei persoane. 
Proprietăți utile ale sucului de morcovi:
- îmbunătățește performanța tractului gastrointestinal, îmbunătățește motilitatea intestinală, are efect antihelmintic;
- creste semnificativ imunitatea organismului datorită conținutului ridicat de vitamina C;
- normalizează procesele metabolice;
- elimina colesterolul rău din organism;
Veganismul: cum afectează sănătatea femeilor. Renunță la acest mod de viață dacă vrei să devii mama
- stimulează activitatea glandelor suprarenale, favorizează eliminarea lichidului stagnant din organism;
- ajută la calmarea sistemului nervos central, reduce iritabilitatea și nervozitatea, normalizează starea psiho-emoțională;
- accelerează procesul de metabolism în retină, care afectează favorabil vederea;
- stabilizează producția de hormoni sexuali.
Consumul regulat de suc de morcovi normalizează funcționarea organismului, precum și întărește sistemul imunitar. Avantajul băuturii este că poate fi consumată și de adulți, și de copii. Pentru copii, sucul de morcovi este de ajutor în sezoanele epidemiologice.
Este sucul de morcovi dăunător?
Consumul excesiv de suc, mai ales în mod regulat, afectează negativ organismul. Persoana poate deveni somnolentă, letargică, poate dezvolta migrene și scaune moi. Al doilea dezavantaj este îngălbenirea pielii. Acest lucru se întâmplă din două motive:
- Toxinele sunt eliminate prin piele;
- Cantitate excesivă de beta-caroten în compoziția morcovilor.
Este ușor să faci față problemei: trebuie să încetați să beți suc timp de trei luni.
Cum să bei suc de morcovi?
Doza zilnică recomandată este de 250-300 ml suc de morcovi. Aceasta este norma pentru un adult. Copiii sunt sfătuiți să reducă porția la jumătate. Sucul de morcovi poate fi diluat cu apă minerală sau amestecat cu suc de fructe acre. De asemenea, poți adăuga semințe de chia sau semințe de in.
Cinci întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra suplimente
Pentru o eficacitate maximă, ar trebui să beți suc de morcovi dimineața, cu 20-30 de minute înainte de masă. Acest lucru va asigura absorbția completă a tuturor nutrienților. Băutura trebuie consumată încet, pentru a nu îngreuna stomacul. Vitamina A, care se găsește în morcovi, este un element solubil în grăsimi, așa că sucul de morcovi trebuie consumat cu grăsimi, spre exemplu cu smântână vegetală sau un pic de ulei de măsline.
Cum se păstrează sucul de morcovi?
Băutura din magazin ar trebui să aibă o culoare portocalie bogată, ușor groasă. Termenii și metoda de păstrare sunt indicate de producător pe ambalaj.
Sucul proaspăt stors nu poate fi păstrat la frigider. După 30 de minute, proprietățile sale benefice dispar. Pentru o astfel de băutură, este potrivită doar conservarea, cu plasarea ulterioară a recipientului într-un loc întunecat la o temperatură de 16-20 de grade.
- 
                        
 - 
                        
 - 
                        Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
 - 
                        Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
 - 
                        
 
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
