Sucul de morcovi face minuni: îmbunătățește metabolismul și calmează nervii

Sucul de morcovi este o băutură considerată campioană în ceea ce privește cantitatea de vitamina A din compoziție.
Dar acesta nu este singurul lucru pentru care poate fi apreciat sucul de morcovi. Această băutură are un conținut scăzut de calorii: 100 grame de produs conține doar 56 calorii, în timp ce are o valoare nutritivă ridicată.
Sucul de morcovi satisface perfect senzația de foame, în timp ce saturează corpul cu o serie de substanțe utile, printre care:
- vitamine din grupele A, B (B2, B3, B6), C și E;
- macronutrienți: potasiu, magneziu, sodiu;
- oligoelemente: fier, zinc și cupru.
Valoarea nutritivă pentru 100 de grame de suc de morcovi este următoarea:
- apa - 84,87 grame;
- carbohidrați - 9,28 grame;
- proteine - 0,95 grame;
- grăsimi - 0,15 grame.
Dieta 6 petale: cum să slăbești rapid într-o săptămână, fără înfometare. Ce trebuie să mănânci
Proprietățile sucului natural sunt similare cu cele deținute de rădăcină în sine. Băutura face față bine problemelor fizice și epuizării emoționale a unei persoane.
Proprietăți utile ale sucului de morcovi:
- îmbunătățește performanța tractului gastrointestinal, îmbunătățește motilitatea intestinală, are efect antihelmintic;
- creste semnificativ imunitatea organismului datorită conținutului ridicat de vitamina C;
- normalizează procesele metabolice;
- elimina colesterolul rău din organism;
Veganismul: cum afectează sănătatea femeilor. Renunță la acest mod de viață dacă vrei să devii mama
- stimulează activitatea glandelor suprarenale, favorizează eliminarea lichidului stagnant din organism;
- ajută la calmarea sistemului nervos central, reduce iritabilitatea și nervozitatea, normalizează starea psiho-emoțională;
- accelerează procesul de metabolism în retină, care afectează favorabil vederea;
- stabilizează producția de hormoni sexuali.
Consumul regulat de suc de morcovi normalizează funcționarea organismului, precum și întărește sistemul imunitar. Avantajul băuturii este că poate fi consumată și de adulți, și de copii. Pentru copii, sucul de morcovi este de ajutor în sezoanele epidemiologice.
Este sucul de morcovi dăunător?
Consumul excesiv de suc, mai ales în mod regulat, afectează negativ organismul. Persoana poate deveni somnolentă, letargică, poate dezvolta migrene și scaune moi. Al doilea dezavantaj este îngălbenirea pielii. Acest lucru se întâmplă din două motive:
- Toxinele sunt eliminate prin piele;
- Cantitate excesivă de beta-caroten în compoziția morcovilor.
Este ușor să faci față problemei: trebuie să încetați să beți suc timp de trei luni.
Cum să bei suc de morcovi?
Doza zilnică recomandată este de 250-300 ml suc de morcovi. Aceasta este norma pentru un adult. Copiii sunt sfătuiți să reducă porția la jumătate. Sucul de morcovi poate fi diluat cu apă minerală sau amestecat cu suc de fructe acre. De asemenea, poți adăuga semințe de chia sau semințe de in.
Cinci întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra suplimente
Pentru o eficacitate maximă, ar trebui să beți suc de morcovi dimineața, cu 20-30 de minute înainte de masă. Acest lucru va asigura absorbția completă a tuturor nutrienților. Băutura trebuie consumată încet, pentru a nu îngreuna stomacul. Vitamina A, care se găsește în morcovi, este un element solubil în grăsimi, așa că sucul de morcovi trebuie consumat cu grăsimi, spre exemplu cu smântână vegetală sau un pic de ulei de măsline.
Cum se păstrează sucul de morcovi?
Băutura din magazin ar trebui să aibă o culoare portocalie bogată, ușor groasă. Termenii și metoda de păstrare sunt indicate de producător pe ambalaj.
Sucul proaspăt stors nu poate fi păstrat la frigider. După 30 de minute, proprietățile sale benefice dispar. Pentru o astfel de băutură, este potrivită doar conservarea, cu plasarea ulterioară a recipientului într-un loc întunecat la o temperatură de 16-20 de grade.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!