Cinci întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra suplimente

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Suplimente - Foto: Freepick @nensuria
Suplimente - Foto: Freepick @nensuria

Cinci întrebări ar trebui să-ți pui atunci când vrei să iei suplimente. Ești stresat sau lipsit de energie? E este timpul să faci o cură de vitamine.  

Unul dintre cele mai comune mituri asociate vitaminelor este că acestea pot fi obținute cu ușurință prin dietă. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat: dieta ar trebui să fie cu adevărat echilibrată și gândită ce un nutriționist profesionist.

9 beneficii ale merelor. Reducerea tensiunii și a riscului de diabet, printre proprietățile lor

Un baton energetic în locul prânzului nu se încadrează în aceste reguli. Într-un cuvânt, este necesar să ții cont de stilul de viață în general: unde locuiești, ce fel de job ai, cum te relaxezi. Toți acești factori sunt direct legați de dezechilibrul de vitamine din organism.

Cât de des răcesc?

Apropo, mulți oameni cred că există o mulțime de vitamine, dar, de fapt, doar 13 sunt recunoscute de știință. Există o concepție greșită că este „normal” să răcești de patru ori pe an. Iar dacă răcești de mai multe ori, atunci acesta este un semn că imunitatea organismului este slăbită. Cu toate acestea, OMS crede că numărul răcelilor poate ajunge până la zece.

Sunt importante doar severitatea și durata bolii, apariția complicațiilor precum bronșita sau pneumonia. Dacă acestea lucruri îți sunt cunoscute, atunci trebuie să-ți verifici sănătatea.

Vitaminele nu va corecta situația, deoarece acestea nu sunt un mijloc de prevenire și tratare a infecțiilor respiratorii acute, contrar mitului larg răspândit despre efectul acidului ascorbic.

Alimentele care îmbunătățesc fertilitatea. Dieta se ține pentru 3 luni. Pleșea: Elixir. A fost corelat cu o rată mai bună de fertilitate

Vitamina C funcționează puțin mai complicat și nu există o relație directă între aportul ei și scăderea numărului de infecții respiratorii acute. Totuși, nu poate fi subestimat rolul său în întărirea apărării organismului în timpul sezonului rece.

Acidul ascorbic este responsabil pentru cursul normal al majorității proceselor din organism și susține proprietățile sale de adaptare. Organismul simte lipsa acestui compus chimic. și poate lua cu ușurință o infecție. Dacă nu obții suficientă vitamina C din alimente, trebuie să iei suplimentar vitamina C.

Ce se întâmplă cu pielea?

Pielea este un indicator important al stării corpului. Dacă utilizezi produse cosmetice de calitate înaltă și bei suficientă apă, iar pielea este uscată, descuamată și predispusă la iritații, atunci ar trebui să bei o cură de vitamine: B7, E, C.

Smoothie-urile, avantaje și dezavantaje. La ce trebui să fii atent cât alegi să consumi aceste băuturi

S-au spus deja multe despre efectul sistemic al acidului ascorbic. Rămâne doar să adăugăm că unii factori interferează cu absorbția sa, de exemplu, fumatul. Țigara furnizează ioni metalici în plămâni, care distrug rezervele de vitamina C. Prin urmare, atunci când calculezi doza zilnică de care ai nevoie, nu ezita să o înmulțești cu două. De exemplu, pentru a obține suficient din această substanță, trebuie să mănânci 100 de grame de verdeață pe zi sau să bei un pahar de suc de portocale proaspăt stors. Iar dacă fumezi, atunci de două ori mai mult.

Mediul urban afectează nu numai bunăstarea, ci și aspectul nostru. Dacă, de exemplu, locuiești în inima unei metropole, ești bombardat zilnic cu radicali liberi, responsabili de îmbătrânirea timpurie a organismului. Pe lângă acidul ascorbic, un antioxidant natural, vitamina E, ajută la combaterea acestor dușmani. Vitamina B7 sau biotina din corpul nostru este responsabilă pentru frumusețe și tinerețe. 

Sunt adesea nervos?

Conform teoriei lui Hans Selye, atunci când este stresat, în corpul uman au loc procese fiziologice care duc la apariția multor boli. Dacă în mod constant ești stresat, ar trebui să consulți un psihoterapeut, precum și să-ți ajuți sistemul nervos luând vitaminele B. Lipsa acestor vitamine are un efect acut asupra sănătății mintale și a emoțiilor.  

Blue Zone, dieta longevității. Ce să mănânci ca să trăiești 100 de ani. Mihaela Bilic: E aproape ridicol în ce fel am complicat lucrurile

Vitaminele B sunt principalii gardieni ai sistemului nostru nervos. Așadar, B1, B6 și B12 (tiamină, piridoxină și cobalamină) ajută fibrele nervoase să se recupereze și au, de asemenea, un efect analgezic și stimulant. De exemplu, piridoxina este implicată în sinteza serotoninei. Tiamina protejează membranele celulelor nervoase, promovează transmiterea impulsurilor nervoase și participă la transformarea rezervelor  de proteine ​​și carbohidrați în energie, adică ajută și la scăderea excesului de greutate.

Încă cinci substanțe, care aparțin acestui grup: riboflavina (B2), niacina (B3), acidul pantotenic (B5), biotina (B7) și acidul folic (B9) sunt extrem de importante pentru organism. În special, acidul folic este necesar tuturor oamenilor, deoarece practic nu vine cu alimentele. Împreună cu niacina, acidul folic este implicat în reglarea proceselor inhibitorii din sistemul nervos.

Am dureri musculare și articulare greu de explicat?

Slăbiciuni, dureri musculare, dureri de oase, disconfort la nivelul coloanei vertebrale - toate aceste necazuri se pot întâmpla chiar și unei persoane care mănâncă corect, face sport și se odihnește suficient. Cercetările arată o legătură între deficiențele de vitamina B și durerile de spate. Iar slăbiciunea musculară și durerile de spate pot fi cauzate de o deficiență de vitamina D. Consultă medicul pentru a exclude lipsa acestora și bea un curs de vitamine dacă este necesar. Poți adăuga și vitamina A, care susține cu moderație dinții și oasele sănătoase.

Cât timp petrec în fața unui ecran?

Uneori, după o lungă perioadă de timp de lucru la un computer sau un smartphone, poate apărea un sentiment de disconfort. Cu toate acestea, dacă te confrunți cu o deteriorare a vederii, nu te grăbi să dai vina pe computer sau televizor. Timp de 20 de ani, oamenii de știință americani au studiat relația dintre tulburarea vederii la copii și adolescenți și  petrecerea unui timp îndelungat în fața televizorului și a computerului și nu au găsit nicio legătură. 

Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile

Bolile oculare pot fi cauzate de mulți factori: predispoziție genetică, probleme sistemice de sănătate și deficiență de vitamine. De exemplu, nivelurile extrem de scăzute de vitamina D pot duce la miopie. Dacă ai început să vezi mai rău în întuneric, ai o lipsă de riboflavină și retinol (vitamina A).

Un locuitor modern al unei metropole poate face cure de vitamine B, C, A, E, D. Adaugă și vitamina K, care afectează coagularea sângelui și obții întregul set. Unele substanțe pot fi obținute din alimente, dar în cazul grupei B sau a vitaminei D, care este produsă în lumina directă a soarelui, acest lucru este destul de dificil. De asemenea, poți alege un complex standard de vitamine și minerale, de exemplu, pentru sănătatea părului și a pielii sau a sistemului nervos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel