Superalimentele cu beneficii asupra stării de bine. Unul are de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli
Superalimentele ce trebuie incluse în meniul zilnic. Se hidratează și se consumă cu moderație.
Pentru o stare de bine pe termen lung este bine să integrăm în meniul nostru nuci și semințe, care sunt superalimente de care ar trebui să bucurăm zilnic.
Invitată în emisiunea Vorbește lumea de la PRO TV, fotomodelul Claudia Neghină a prezentat câteva ponturi legat de consumul de nuci și semințe, care ne ajută nu doar să ne menținem greutatea, dar și să putem lupta împotriva depresiei.
”Aș vrea să încep cu semințele de chia pentru că vreau să le hidratez un pic. Pentru doamnele care vor să slăbească câteva kilograme, punem două lingurițe de semințe, punem apă cât să le acopere și le lăsăm la hidratat aproximativ 10 minute. Acestea pot fi apoi consumate, dimineața, la micul dejun, ele ajută la detoxifiere, având foarte multe fibre, vitamine, au calciu foarte mult, chiar de 5 ori mai mult decât laptele și de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli. Deci în niște semințe atât de mici, niște beneficii atât de mari”, și-a început Claudia Neghină ”pledoaria” despre fructele oleaginoase și semințe.
Nucile și semințele, benefice pentru sănătatea fizică și mentală
”Nucile sunt foarte bogate în nutrienți, conțin grăsimi monosaturate care ne ajută la sistemul cardiovascular, îmbunătățește, de asemenea, digestia, prin aportul de fibre și ne ajută să luptăm cu inflamația, iar ceea ce este foarte important, la nuci, la fel ca la toate aceste fructe oleaginoase și semințe, să le hidratăm. Nucile, minimum 4 ore.
Caju se poate folosi în preparatele raw-vegane, dar și în salate. Recomand să le consumăm în stare crudă, deci nu le preparăm termic, și iarăși, hidratate pentru o biodisponibiltate mult mai bună.
Migdalele și ele trebuie hidratate. Coaja migdalelor conține un acid, acidul fitic, care împiedică absorbția anumitor minerale, cum ar fi magneziu, iar prin hidratare se neutralizează acest acid fitic, iar timpul de hidratare este de 8-10 ore, peste noapte”, a mai spus Claudia Neghină.
În ceea ce privește cantitatea, aceasta trebuie să fie cât încape în palmă. Un consum peste măsură poate să aducă kilograme în plus.
”Semințele de dovleac le consumăm curățate, în stare crudă, le putem adăuga peste salate, au un grad de sațietate foarte mare și astfel ne ajută și în slăbire, pentru că ne simțim sătuli pentru mai mult timp.
Semințele de floarea soarelui, în stare crudă și decojite, trebuie consumate într-o cantitate mică pentru că sunt foarte calorice. Au aproximativ 670 de calorii la suta de grame, dar au grăsimi monosaturate care sunt indispensabile pentru o sănătate pe termen lung.
Semințele de susan, disponibile în două variante, susan alb și susan negru, sunt foarte bogate în calciu, recomandate în special în perioada de sarcină.
Semințele de in sunt recomandate și persoanelor care au diabet, deoarece reglează glicemia. Se hidratează minimum 8 ore.
Semințele de muștar se pot consuma prin adăugarea în preparatele de carne, dar și râșnite și adăugate în smoothie-uri. Au puține calorii, comparativ cu celelalte oleaginoase, și conțin triptofan, care este un aminoacid ce ne dă o stare de bine și combate depresia”, a mai spus invitata.
7 alimente bogate în proteine, bune la micul dejun. Se pot combina cu succes între ele
Micul dejun este considerat de cei mai mulți dintre nutriționiști principala masă, cea care ne dă suficientă energie pentru a face față unei noi zile. Iar un mic dejun potrivit este cel care are o încărcătură proteică pe măsură.
Proteinele sunt parte componentă din fiecare celulă umană, iar la baza lor se află aminoacizii, care au un rol esențial în organism. Sunt responsabile de modul în care funcționează celulele, fiind implicate ăn structura, funcțiile și refacerea țesuturilor și a organelor.
Proteinele oferă multe beneficii, iar printre cele mai importante se numără sprijinul la crearea anticorpilor, care luptă cu infecțiile și bolile, la cea a enzimelor și la cea a hormonilor. În funcție de vârstă, fiecare persoană are nevoie de o anumită cantiate de proteine, iar aceasta poate varia de la 13 grame de proteine pe zi, la copiii sub 4 ani, la 56 grame de proteine pe zi, la bărbații de peste 19 ani. De asemenea, mai poate varia și în funcție de activitatea fizică pe care o are fiecare. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Deficitul de magneziu, cauza DIABETULUI și anxietății. Simptomele și alimentele care conțin MAGNEZIU
-
Cele 5 tipuri de somn. Ce spune felul în care dormi despre sănătate21.12.2025, 21:34
-
Schimbări majore în diagnosticul hipertensiunii arteriale21.12.2025, 20:55
-
Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat de cercetări științifice21.12.2025, 19:22
-
-
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar21.12.2025, 17:35
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
