Superglue, cum îl scoți de pe piele

Dana Lascu |
Data publicării:

Superglue, cum îl scoți de pe piele: când ai ceva de lipit rapid acasă te poți alege cu adesivul pe degete. În loc să-l smulgi, mai bine aplică una din metodele sigure de a-ți cutăța mâinile fără să-și lezezi pielea. Iată care sunt acestea:

Superglue sau super adezivul poate să îți lipească pielea de alte obiecte sau degetele împreună. Cu toate acestea, el nu este de obicei nociv pentru piele, și există o serie de moduri rapide pentru a-l curăța de pe mâini. Iată care sunt acestea:

1. Înmoaie mâinile sau pielea cu lipici în apă caldă

Dacă picăturile de superglue nu sunt pe deplin uscate, înmuierea zonei afectate în apă caldă vă poate ajuta. Umpleți un bol sau găleată cu apă caldă - dar nu fierbinte - plus săpun sau detergent.

Înmuiați zona afectată timp de 5 până la 10 minute. Odată ce adezivul este moale, frecați ușor și îndepărtați-l de pe piele. Nu continuați dacă scoaterea lui este dureroasă sau vă rupe pielea. Dacă nu reușiți așa, încercați una dintre următoarele metode.

2. Frecați ușor cu o perie sau piatră ponce pielea lipită

După ce v-ați înmuiat pielea cu adeziv în apă caldă, puteți freca ușor zona ca să scoateți lipiciul. Dacă delegete vă sunt lipite între ele încercați să le depărtați ușor, după înmuiere, cu mânerul unei linguri, dar vă opriți dacă e dureros, ca să nu rupeți din straturile pielii.

3. Folosiți acetonă

Cele mai multe substanțe de curățare a unghiilor conțin un solvent puternic numit acetonă care poate dizolva un superglue. Dar, dacă aveți un obiect lipit de degete aveți grijă că acetona poate dizolva ai ulte substanțe. De exemplu, nu este sigur să se utilizeze acetonă pe orice are peroxid. Dacă este posibil, clătiți obiectul înainte de a utiliza acetona. Acetona poate modifica culoarea unor obiecte, mai ales dacă sunt din material plastic.

Acetona este potențial toxică și poate să usuce și să irite pielea, deci este vital să spălați bine mâinile după aceea. Persoanele cu eczemă sau afecțiuni ale pielii pot observa iritații și uscăciune după utilizarea acetonei, deci va trebui să flosiți o cremă hidratantă până când pielea își revine.

4. Unt și uleiuri

Untul și uleiurile, cum ar fi cel de nucă de cocos sau de avocado, pot ajuta la separarea degetelor care sunt lipite împreună cu adezivul super.

Încercați mai întâi să înmuiați pielea în apă caldă, apoi frecați cu ulei sau cu unt pentru a dizolva lipitura. Aplicați mai mult ulei și masați zona până când lipiciul dispare.

5. Sucul de lămâie

Acidul din sucul de lămâie poate ajuta la îndepărtarea super adezivului. Acest remediu funcționează cel mai bine pe picături mici de adeziv și pentru a separa pielea lipită.

Se toarnă sucul de lămâie într-un castron și se înmoaie pielea timp de 5 până la 10 minute. Apoi folosiți o periuță de dinți moale sau un tampon de bumbac pentru a freca sucul de lămâie direct în zonă.

6. Dizolvanții de superglue

Unele magazine de materiale de construcții vând și produse care pot elimina rapid super adezivul fără a afecta pielea. Cu excepția cazului în care pielea este vizibil rănită sau dureroasă, puteți să așteptați o oră sau două până când cineva apropiat cumpără dizolvant dintr-un magazin local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel