Testul de sânge care detectează aportul de grăsimi

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta bogată în grăsimi afectează bariera intestinală maternă
Dieta bogată în grăsimi afectează bariera intestinală maternă

O echipă de cercetători americani a creat un test de sânge care urmărește aportul individual de grăsimi.

Cercetători de la Universitatea McMaster, SUA, au creat un test de sânge care să urmărească aportul individual de grăsimi. Prin munca lor, materializată într-un studiu publicat în Journal of Lipid Research, s-a dezvoltat un test care detectează acizi grași neseriferi specifici (NEFA), un tip de acid gras liber circulant care poate fi măsurat folosind un volum mic de probă de sânge.

Ca să testeze noua aplicație, autorii studiului au monitorizat dieta obișnuită a femeilor însărcinate în al doilea trimestru, o etapă importantă de dezvoltare a fătului. Unele au primit suplimente de ulei de pește omega-3, altele placebo. Apoi s-au făcut testele de sânge.

"Aportul de grăsimi este printre cele mai controversate aspecte ale politicilor nutriționale în materie de sănătate publică. (...) Dacă o putem măsura în mod fiabil, putem începe să studiem astfel de întrebări precum: ar trebui ca femeile însărcinate să ia ulei de pește? Sunt femeile deficiente în anumite grăsimi alimentare? O anumită dietă sau supliment duce la rezultate mai bune pentru sănătate pentru bebelușii lor?", susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel