Testul de sânge care detectează aportul de grăsimi

Adisa Codruț / 21 mai 2020 / 10:55
Dieta bogată în grăsimi afectează bariera intestinală maternă
Dieta bogată în grăsimi afectează bariera intestinală maternă

O echipă de cercetători americani a creat un test de sânge care urmărește aportul individual de grăsimi.

Cercetători de la Universitatea McMaster, SUA, au creat un test de sânge care să urmărească aportul individual de grăsimi. Prin munca lor, materializată într-un studiu publicat în Journal of Lipid Research, s-a dezvoltat un test care detectează acizi grași neseriferi specifici (NEFA), un tip de acid gras liber circulant care poate fi măsurat folosind un volum mic de probă de sânge.

Ca să testeze noua aplicație, autorii studiului au monitorizat dieta obișnuită a femeilor însărcinate în al doilea trimestru, o etapă importantă de dezvoltare a fătului. Unele au primit suplimente de ulei de pește omega-3, altele placebo. Apoi s-au făcut testele de sânge.

"Aportul de grăsimi este printre cele mai controversate aspecte ale politicilor nutriționale în materie de sănătate publică. (...) Dacă o putem măsura în mod fiabil, putem începe să studiem astfel de întrebări precum: ar trebui ca femeile însărcinate să ia ulei de pește? Sunt femeile deficiente în anumite grăsimi alimentare? O anumită dietă sau supliment duce la rezultate mai bune pentru sănătate pentru bebelușii lor?", susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy