Știrile zilei - 1 iulie. cele mai importante informații din sănătate

Florina Pop |
Data publicării:
Știrile zilei
Știrile zilei

DC Medical vă prezintă cele mai recente informații din sănătate.

Știrile zilei - 1 iulie:

Câini. Ce se întâmplă în creierul stăpânilor când ii privesc îndelung - Stăpânii de câini au numai avantaje. Oamenii de știință arată cum influențează starea de spirit prezența acestor animale. CITEȘTE MAI MULT.

Apa cu lămâie. Cum influențează sănătatea ficatului - Ficatul joacă un rol vital în detoxifierea sângelui și în descompunerea toxinelor din sistem. Sănătatea ficatului ar putea fi compromisă de excesul de greutate sau de consumul regulat de alcool. CITEȘTE MAI MULT.

Alimente care nu știai că pot fi toxice. Atenție, în anumite situații pot să și ucidă! - Unele alimente, la care nu v-ați gândit vreodată, conțin, fie și în cantități mici, substanțe otrăvitoare. CITEȘTE MAI MULT.

Dr Monica Pop: S-a întâmplat O MARE MINUNE! O astfel de întâmplare ne dă aripi - Prof Dr. Monica Pop a relatat pe pagina sa de socializare povestea incredibilă a unui bărbat, care a fost salvat de medici, în mod miraculos, după ce i-a sărit în ochi o bucată de sârmă ruginită. CITEȘTE MAI MULT.

Angajat la penitenciar, testat pozitiv la coronavirus - Un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. CITEȘTE MAI MULT.

Remdesivir: SUA cumpără aproape TOATĂ rezerva MONDIALĂ. De ce este îngrijorător - Statele Unite ale Americii au cumpărat aproape tot stocul global al medicamentului remdesivir, unul din cele două tratamente care au efect împotriva coronavirusului. CITEȘTE MAI MULT.

Ce au scos la iveală autopsiile pacienților uciși de COVID. Medic de la Spitalul Colentina, informații răvășitoare - Autopsiile făcute de medicii de la Spitalul Colentina pacienților uciși de COVID-19 vin cu o serie de constatări șocante. CITEȘTE MAI MULT.

Virgil Musta, AVERTISMENT: „Când lăsăm garda jos, virusul atacă rău” - Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, a lansat un nou avertisment privind pericolele noului coronavirus. CITEȘTE MAI MULT.

Greşeală FATALĂ a celor care neagă existenţa Covid-19. Ion Bogdan, psiholog, dovadă dureroasă - Ion Bogdan, preşedintele Colegiului Psihologilor din Bucureşti, atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică negarea existenţei coronavirusului, ducerea sa în derizoriu şi nerespectarea regulilor minimale. CITEȘTE MAI MULT.

Se închide secția Zerlendi de la Institutul Marius Nasta. Condițiile nu erau sigure pentru pacienți - Începând de astăzi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta închide secția exterioară Zerlendi. CITEȘTE MAI MULT.

Ileana Ștefan (ASPERO): Am întâlnit pacienți care erau tratați la psihiatrie, deși ei aveau epilepsie - Ileana Ștefan, directorul executiv al ASPERO, a vorbit, la Interviurile DC Medical,  despre situația pacienților cu epilepsie din România. CITEȘTE MAI MULT.

Problemele pacienților cu epilepsie, în pandemia de COVID-19. Ileana Ștefan (ASPERO), la Interviurile DC Medical - Pandemia a însemnat o blocare a accesului la medicii specialiști din spitale pentru pacienții cronici. Ileana Ștefan, directorul executiv al ASPERO, vine la Interviurile DC Medical, la ora 10.30, pentru a discuta despre problemele întâmpinate de pacienții cu epilepsie. CITEȘTE MAI MULT.

Pacienții cu epilepsie în pandemia COVID-19. Ileana Ștefan (ASPERO): Am fost nevoită să intervin - Ileana Ștefan, directorul executiv al ASPERO, a vorbit, la Interviurile DC Medical,  despre problemele întâmpinate de pacienții cu epilepsie în timpul pandemiei COVID-19. CITEȘTE MAI MULT.

Epilepsie în timpul pandemiei: cât de greu a fost accesul la consultații - Problemele pacienților cu epilepsie în perioada pandemiei a fost dezbătută în cadrul Interviurilor DC Medical cu medicul Ileana Ștefan, director executiv al ASPERO. CITEȘTE MAI MULT.

Rețete online în pandemie: de ce ar trebui păstrate și după, explică medicul Ileana Ștefan - Multe măsuri au fost luate în starea de urgență și la fel de multe au fost blamate. Totuși, unele dintre ele s-ar dovedi utile și după ieșirea din pandemie. Medicul Ileana Ștefan, director executiv al ASPERO, a explicat la Interviurile DC Medical. CITEȘTE MAI MULT.

Chirurgia în pandemie: când este medicul cel mai expus infecției - Medicii chirurgi și anesteziștii au fost expuși la infecția cu COVID-19 în timpu intervențiilor chirurgicale, iar unul dintre cele mai periculoase momente ale expunerii a fost explicat de către prof. dr. Cristian Lupașcu, la Academia de Sănătate. CITEȘTE MAI MULT.

Restricțiile din pandemie: cine sunt românii cei mai afectați - Perioada în care accesul la tratament, operații sau monitorizare a pacienților a fost limitat afectează unele categorii de pacienți. Nicolae Bănicioiu a explicat la DC News care sunt acești pacienți și cum au fost afectați. CITEȘTE MAI MULT.

Vaccinul împotriva SARS-CoV-2, în linie dreaptă: rezultate promițătoare - Date preliminarii despre cele mai avansate posibile vaccinuri au fost făcute publice. Rezultatele sunt promițătoare. CITEȘTE MAI MULT.

COVID-19 provoacă „hiperactivitate” în celulele care coagulează sângele - Schimbările pe care le declanșează COVID-19 în sânge pot duce la apariția infarctului, accidentului vascular cerebral și a altor complicații grave la unii pacienți. CITEȘTE MAI MULT.

Vitamina A și pierderea vederii cauzată de diabet - Vitamina A poate ajuta la tratarea pierderilor de vedere precoce cauzate de diabet, conform unui studiu recent. CITEȘTE MAI MULT.

Pandemia COVID-19 într-un spital de linia 1. Conf Dr Simin Florescu, la Academia de Sănătate - Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, vine la Academia de Sănătate, joi, 2 iulie, de la ora 18.00, pentru a discuta despre pandemia COVID-19 într-un spital de primă linie în lupta pentru viața pacienților. CITEȘTE MAI MULT.

Hipertensiunea, prevestită de un semn care apare în copilărie - O bună sănătate a vaselor de sânge din ochi și monitorizarea tensiunii arteriale la începutul copilăriei ar scădea  riscul cardiovascular. CITEȘTE MAI MULT.

Oameni și maimuțe: cât de asemănătoare le este gândirea - Oamenii și maimuțele se pare că au mai multe în comun decât s-ar fi crezut, cel puțin în ceea ce privește modul de a gândi. CITEȘTE MAI MULT.

Somn tot mai puțin: de ce nu putem recupera în weekenduri orele de somn pierdute - Orele de somn pe care le pierdem în timpul săptămânii nu pot fi recuperate eficient în weekend, acestea sunt rezultatele unui nou studiu. CITEȘTE MAI MULT. 

Cabinete stomatologice deschise pentru copiii din București. Unde funcționează - De azi, 1 iulie, s-au redeschis șase cabinete stomatologice din București. CITEȘTE MAI MULT.

Medicul Vasi Rădulescu, experiență neplăcută în mediul virtual: ce i-au scris oamenii la imaginea postată - Medicul Vasi Rădulescu a postat o imagine cu el purtând mască și în care îndeamnă oamenii să facă același lucru. Reacțiile oamenilor au fost de neînțeles. CITEȘTE MAI MULT.

Raed Arafat, mesaj privind un fakenews ce îl vizează: „acest lucru nu este adevărat!” - Medicul Raed Arafat a transmis un mesaj privind un fakenews care circula în mediul virtual și care îl viza. CITEȘTE MAI MULT.

Un pahar sau două pe zi de alcool, bun pentru creier. Care sunt efectele - Consumul moderat de alcool – un pahar sau două pe zi – ar păstra abilitățile de memorie și gândire, susține un studiu. CITEȘTE MAI MULT.

Cancer de prostată: ghid despre simptome și diagnostic. Explicațiile medicului Gheorghe Niță - Medicul Gheorghe Niță a explicat, pentru DC Medical, care sunt simptomele și ce teste se fac pentru diagnosticarea cancerului de prostată. CITEȘTE MAI MULT.

Exercițiile fizice încetinesc pierderea vederii - Exercițiile fizice ar încetini sau preveni dezvoltarea degenerescenței maculare și ar avea efecte pozitive asupra unor afecțiuni ce duc la pierderea vederii. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel