Apa cu lămâie. Cum influențează sănătatea ficatului

Georgiana Ioniță / 01 iul 2020 / 09:38

Ficatul joacă un rol vital în detoxifierea sângelui și în descompunerea toxinelor din sistem. Sănătatea ficatului ar putea fi compromisă de excesul de greutate sau de consumul regulat de alcool. 


Apa cu lămâie poate fi benefică pentru sănătatea ficatului, deoarece reduce inflamația și oxidarea. 

 


Potrivit unui studiu(link direct), publicat în „Farmacologie clinică și experimentală și fiziologie”, un compus găsit în lămâi numit naringenină calmează inflamația hepatică.

În 2003, jurnalul medical „Științele vieții” a raportat rezultatele unui studiu care indică faptul că eriocitrina, un flavonoid din lămâi, protejează ficatul împotriva stresului oxidativ indus de exercițiile fizice. Nu au fost examinate alte cauze ale stresului oxidativ, cum ar fi tutunul și radiațiile. O lămâie conține 40% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.

Un studiu publicat în „Nutrition Journal” în 2003 a constatat că vitamina C reduce și stresul oxidativ. Mai mult, s-a descoperit că aceasta inhibă dezvoltarea bolilor hepatice grase la șobolani.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy