Trezitul cu o oră mai devreme ar scădea riscul de depresie

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Trezitul cu o oră mai devreme ar reduse riscul de depresie majoră, susține un studiu.

Persoanele care s etrezesc dimineața mai devreme cu o oră, dar nu dorm mai puțin, ar putea să-și reducă riscul de depresie majoră. Este concluzia unui studiu publicat online pe 26 mai 2021, în revista științifică JAMA Psychiatry.

La acest rezultat s-a ajuns în urma analizării datelor de la aproape 840.000 de persoane din strămoși europeni pentru a căuta variante comune care influențează cronotipul unei persoane sau preferința timpului de somn. Din aceasta, au reușit să-i identifice pe cei care au început să se trezească mai devreme și mai târziu. Apoi au căutat să vadă cărora dintre aceștia le-a fost diagnosticată o tulburare depresivă majoră.

Când au examinat toate aceste informații, anchetatorii au descoperit că persoanele care erau predispuse genetic să se trezească cu o oră mai devreme dimineața, comparativ cu cei care se ridicau mai târziu, aveau un risc de depresie cu 23% mai mic. Aceste rezultate sunt în concordanță cu un alt studiu care arată o îmbunătățire a scorurilor depresiei la persoanele care au schimbat de fapt ora de culcare și timpul de trezire cu o oră mai devreme decât rutina obișnuită.

Acești cercetători au recunoscut că este nevoie de un studiu clinic mai amplu pentru a determina dacă această intervenție este cu adevărat semnificativă, potrivit Harvard Medical School.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel