Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Când vine vorba de sărbători și momente magice alături de cei dragi, nimic nu se compară cu mirosul îmbietor al turtelor dulci proaspăt scoase din cuptor. Acest desert clasic, cu aromele sale calde de scorțișoară, ghimbir și cuișoare, aduce bucurie și nostalgie, amintindu-ne de copilărie și de magia iernii.
Turtele dulci nu sunt doar un răsfăț culinar, ci și o activitate perfectă pentru întreaga familie. Le poți decora cu glazură colorată, le poți oferi în dar sau pur și simplu le poți savura lângă o cană de ceai sau ciocolată caldă. Această rețetă simplă și delicioasă te va ajuta să creezi turte dulci fragede și aromate, ideale pentru Crăciun sau orice ocazie specială. Hai să descoperim cum se prepară!
Frumos decorate sau simple, acestea impresionează prin aromele calde de scorțișoară, cuișoare și ghimbir.
Vezi și:
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Avem o rețetă simplă și delicioasă pentru a prepara cele mai bune turte dulci, ideale pentru orice ocazie.
Turte dulci aromate - ingrediente
- 350 g făină albă
- 150 g zahăr brun pentru un gust caramelizat
- 100 g unt moale, la temperatura camerei
- 100 g miere de albine
- 1 ou
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță ghimbir pudră
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- 1 praf de sare
- Esență de vanilie (opțional)
Turte dulci aromate - mod de preparare
Pregătirea aluatului
Într-un bol mare, amestecă untul moale cu zahărul brun până obții o compoziție cremoasă.
Adaugă mierea și oul, mixând până la omogenizare.
Separat, într-un alt bol, cerne făina împreună cu bicarbonatul de sodiu, scorțișoară, ghimbirul, cuișoarele și sarea
Încorporează treptat ingredientele uscate pentru amestecul lichid, amestecând cu o spatulă sau cu mâna, până obții un aluat omogen și nelipicios.
Dacă aluatul este prea moale, adaugă o lingură de făină.
Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la frigider timp de cel puțin 1 oră sau peste noapte, pentru a dezvolta aromele.
Modelarea turtelor
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții o grosime de aproximativ 0,5 cm.
Decupează forme folosind șabloane de Crăciun (steluțe, brăduți, inimioare) sau orice altă formă preferată.
Așază turtele pe tava pregătită, lăsând un mic spațiu între ele.
Coacerea și decorarea
Coace turtele dulci în cuptor timp de 8 - 10 minute, până devin aurii pe margini. Ai grijă să nu le lași prea mult, pentru a rămâne moi în interior.
După ce s-au răcit complet, le poți decora cu glazură de zahăr (amestec de zahăr pudră și puțină apă sau suc de lămâie) sau le poți lăsa simple.
Pentru o textură mai pufoasă, adaugă o linguriță de iaurt în aluat.
Aromele pot fii personalizate, adăugând nucșoară, cardamon sau coajă de portocală rasă.
Dacă vrei să le păstrezi moi, depozitează-le într-un recipient etanș, împreună cu o bucată de măr sau coajă de portocală.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.