Ucigașii tăcuți din casă: mare grijă la încălzitoare și generatoare portabile!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Curățenie  FOTO: pexels.com
Curățenie FOTO: pexels.com

Cei de la Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC) din SUA recomandă oamenilor să aibă grijă când folosesc încălzitoare și generatoare în timpul iernii.

Încălzitoarele și generatoarele portabile trebuie supravegheate în timpul iernii deoarece pe teritoriul SUA sunt cauza a circa 1.700 de incendii, în care își pierd viața circa 80 de oameni și 160 sunt răniți.

Reprezentanții de la  Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum (CPSC), SUA, recomandă să conectați întotdeauna încălzitoarele direct la o priză de perete și niciodată la o priză multiplă, ceea ce poate provoca supraîncărcare care poate provoca un incendiu. Aceștia mai spun că oamenii trebuie să se asigure că păstrează materialele inflamabile la o distanță considerabilă de încălzitoare.

Aceste aparate pot prezenta un pericol de hipertermie (supraîncălzire), în special în rândul copiilor, persoanelor cu dizabilități și vârstnicilor, din cauza capacității lor limitate de a acționa sau de a reacționa la temperatura ridicată. Și hipertermia poate duce la moarte.

De aceea este important ca orice dispozitiv de încălzire din casă să nu funcționeze nesupravegheat într-un spațiu închis în jurul sugarilor sau a persoanelor cu capacități fizice, senzoriale sau mentale reduse, avertizează CPSC într-un comunicat.

Comisia mai recomandă instalarea de alarme de fum la fiecare nivel al casei și în interiorul fiecărui dormitor, dar și ca acestea să fie testate lunar ca să se asigure funcționarea lor. În plus, un profesionist ar trebui să verifice toamna coșurile de fum și aparatele de ardere a combustibilului.

Statisticile susțin că majoritatea deceselor cauzate de dioxid de carbon sunt asociate cu generatoarele portabile, dar și că acestea se produc în lunile mai reci ale anului, între noiembrie și februarie. Cei de la Comisie mai reocmandă să nu utilizați niciodată un generator în interiorul unei case, subsol, magazie sau garaj, arată medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel