UMF Carol Davila din București, promovabilitate de 100% la licenţă

Dana Lascu / 12 sep 2018 / 22:11

În primele două zile ale acestei săptămâni, 10-11 septembrie, absolvenţii tuturor facultăţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au susţinut examenul de licenţă, înregistrând o rată a promovabilităţii de sută la sută.

În conformitate cu normele ARACIS şi cu reglementările europene (învăţământul medical superior sectorial european), examenul de licenţă organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti a adunat la start un număr total de 1.944 de absolvenţi ( de la Facultatea de Medicină - 1.223, de la Medicină Dentară – 334, de la Farmacie – 199 - și de la FMAM - 188).

Ambolvenții înscriși la examen au luat toți licența

Este de menţionat faptul că la început de promoţie au fost înscrişi 2.075 de studenţi, un număr mai mare cu 131 faţă de totalul studenţilor înscrişi la examenul de licenţă, diferenţa cea mai mare înregistrându-se la Facultatea de Medicină când, la începerea studiilor de licenţă, în urmă cu 6 ani, erau înscrişi 1.324 de studenţi.

„Ne bucură promoţia acestui an, mai numeroasă în comparaţie cu precedentele, pentru că a dovedit consecvenţă în pregătire şi o dorinţă crescândă de a acumula noţiuni noi care să-i ajute să devină competitivi pentru concursurile viitoare. Am convingerea că vom consemna peste ani medici de înaltă competenţă, cadre didactice dedicate, cercetători ştiinţifici cu calităţi superpozabile standardelor europene" a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, Academician Ioanel Sinescu.

Rezidențiatul, în noiembrie

Acesta a adăugat că „este menirea Universităţii noastre ca, de la un an la altul, promoţiile de absolvenţi să fie calitativ mai bune şi mai performante".

Pentru proaspeții licențiați urmează o altă mare provocare, concursul de formare post universitară prin rezidenţiat, examen care, anul acesta se va desfăşura în luna noiembrie.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy