UMF Carol Davila din București, promovabilitate de 100% la licenţă

Dana Lascu |
Data publicării:

În primele două zile ale acestei săptămâni, 10-11 septembrie, absolvenţii tuturor facultăţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti au susţinut examenul de licenţă, înregistrând o rată a promovabilităţii de sută la sută.

În conformitate cu normele ARACIS şi cu reglementările europene (învăţământul medical superior sectorial european), examenul de licenţă organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti a adunat la start un număr total de 1.944 de absolvenţi ( de la Facultatea de Medicină - 1.223, de la Medicină Dentară – 334, de la Farmacie – 199 - și de la FMAM - 188).

Ambolvenții înscriși la examen au luat toți licența

Este de menţionat faptul că la început de promoţie au fost înscrişi 2.075 de studenţi, un număr mai mare cu 131 faţă de totalul studenţilor înscrişi la examenul de licenţă, diferenţa cea mai mare înregistrându-se la Facultatea de Medicină când, la începerea studiilor de licenţă, în urmă cu 6 ani, erau înscrişi 1.324 de studenţi.

„Ne bucură promoţia acestui an, mai numeroasă în comparaţie cu precedentele, pentru că a dovedit consecvenţă în pregătire şi o dorinţă crescândă de a acumula noţiuni noi care să-i ajute să devină competitivi pentru concursurile viitoare. Am convingerea că vom consemna peste ani medici de înaltă competenţă, cadre didactice dedicate, cercetători ştiinţifici cu calităţi superpozabile standardelor europene" a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, Academician Ioanel Sinescu.

Rezidențiatul, în noiembrie

Acesta a adăugat că „este menirea Universităţii noastre ca, de la un an la altul, promoţiile de absolvenţi să fie calitativ mai bune şi mai performante".

Pentru proaspeții licențiați urmează o altă mare provocare, concursul de formare post universitară prin rezidenţiat, examen care, anul acesta se va desfăşura în luna noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel