Varza de Bruxelles, impact major asupra sănătății. Ideală pentru a preveni bolile de inimă și cancerul
Varza de Bruxelles este bogată în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, ceea ce o face perfectă pentru a fi inclusă în dietă.
Varza de Bruxelles poate avea, de asemenea, beneficii suplimentare de sănătate, inclusiv scăderea inflamației și îmbunătățirea sănătății sistemului imunitar. Adăugarea verzei de Bruxelles la o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și cereale integrale, are potențialul de a avea un impact pozitiv major asupra sănătății tale.
Varza de Bruxelles face parte din familia de legume Brassicaceae și este strâns legată de varză kale, conopidă și verdeața de muștar.
Vezi și: Ce trebuie să știi despre lenjeria ta. Câteva reguli simple și ușor de urmat
Varza de Bruxelles, valori nutriționale
Varza de Bruxelles se mândrește cu niveluri ridicate de nutrienți care au multe beneficii pentru sănătate. Varza de Bruxelles este săracă în calorii, dar bogată în fibre, vitamine și minerale.
Iată câteva dintre nutrienții majore în 1 / 2 ceaşcă (78 grame) de varză de Bruxelles fierte
- Calorii: 28
- Proteine: 2 grame
- Carbohidraţi: 5.5 grame
- Fibre: 2 grame
- Vitamina K: 91% din valoarea zilnică (DV)
- Vitamina C: 53% din DV
- Acid folic: 12% din DV
Varza de Bruxelles este deosebit de bogată în vitamina K, care este necesară pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, arată Healthline.
De asemenea, varza de Bruxelles este bogată în vitamina C, un antioxidant care ajută la promovarea absorbţiei fierului şi este implicat în repararea ţesuturilor şi funcţionarea sistemului imunitar. Mai mult, conținutul ridicat de fibre ajută la susținerea regularității și a sănătății intestinului.
În plus față de nutrienții de mai sus, varza de Bruxelles conține cantități mici de vitamina B6, potasiu, fier, tiamină, magneziu și fosfor. Varza de Bruxelles are multe beneficii pentru sănătate, dar conținutul lor impresionant de antioxidanți iese în evidență.
Vezi și: De ce să nu mai lași hainele ude în mașina de spălat. Cum te poți îmbolnăvi
Varza de Bruxelles, bogată în antioxidanți
Varza de Bruxelles este bogată în antioxidanți, compuși care promovează starea generală de sănătate și ajută la prevenirea deteriorării celulelor. Consumul de varză de Bruxelles ca parte a unei diete bogate în fructe şi legume poate ajuta la aprovizionarea cu antioxidanţi de care corpul tău are nevoie pentru a promova o stare bună de sănătate.
Varza de Bruxelles, bogată în fibre
Doar 1/2 ceaşca de varză de Bruxelles fierte conţine 2 grame de fibre. Fibrele sunt importante pentru sănătatea ta și includerea unei cantități bune din ea în dieta ta oferă multe beneficii pentru sănătate.
Studiile arată că fibrele dietetice pot ameliora constipația prin creșterea frecvenței scaunului și înmuierea consistenței scaunului pentru a ușura trecerea materiilor fecale prin intestine. Aportul crescut de fibre a fost asociat cu alte beneficii pentru sănătate, de asemenea, cum ar fi un risc redus de boli de inimă.
De exemplu, o persoană care are nevoie de 2.000 de calorii pe zi ar trebui să mănânce 28 de grame de fibre. Consumul de varză de Bruxelles împreună cu alte surse bune de fibre - cum ar fi alte legume, fructe și cereale integrale - vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile de fibre.
Varza de Bruxelles, bogată în vitamina K
Varza de Bruxelles este o sursă bună de vitamina K. Acest nutrient important joacă un rol vital în corpul dumneavoastră. Este esențial pentru coagulare, formarea cheagurilor de sânge care opresc sângerarea. Vitamina K poate juca, de asemenea, un rol în creșterea oaselor și ar putea ajuta la protejarea împotriva osteoporozei, o afecțiune caracterizată prin pierderea progresivă a densității oasoase.
În special, dacă luați medicamente pentru subțierea sângelui, este important să mențineți un aport consistent de vitamina K. Din acest motiv, poate fi necesar să fiți atenți la aportul de alimente bogate în vitamina K, cum ar fi varză de Bruxelles. Creșterea aportului de vitamina K poate duce la multe beneficii de sănătate. Poate ajuta la menţinerea nivelului de zahăr din sânge. Mai multe studii au legat un aport crescut de legume crucifere, inclusiv varza de Bruxelles, de un risc scăzut de diabet
Acest lucru se datorează probabil faptului că varza de Bruxelles este bogată în fibre, ceea ce ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Creșterea aportului de varză de Bruxelles alături de o dietă altfel sănătoasă vă poate ajuta să vă mențineți nivelul de zahăr din sânge stabil.
Vezi și: Îmbrățișările, efect asupra inimii. De câte ori ar trebui să ții în brațe pe cineva
Varza de Bruxelles, conținut ridicat de acizi grași Omega-3
Pentru cei care nu mănâncă peste sau fructe de mare, consumul de suficienţi acizi graşi omega-3 poate fi o provocare. Alimentele vegetale conțin doar acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3 pe care organismul tău îl folosește mai puțin eficient decât grăsimile omega-3 găsite în pește și fructe de mare.
Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră are nevoie pentru a converti ALA la formele mai active de acizi grași omega-3, și se poate face acest lucru în cantități limitate. Din acest motiv, poate fi necesar să consume o cantitate mai mare de ALA pentru a satisface nevoile zilnice omega-3 decât ar fi dacă ați fost obţinerea de omega-3 grăsimi din pește sau fructe de mare.
Includerea a câteva porții de varză de Bruxelles în dieta ta în fiecare săptămână ar putea ajuta cu acest lucru. Acizii grași Omega-3 pot fi benefici pentru sănătatea inimii și a funcției creierului. Ele joacă, de asemenea, un rol în sănătatea sistemului imunitar, plămânilor și vaselor de sânge
Varza de Bruxelles reduce inflamația
Inflamația este un răspuns imun normal, dar inflamația cronică poate contribui la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă. Varza de Bruxelles este bogată în antioxidanți, ceea ce poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care pot promova inflamația. O dietă bogată în legume crucifere, cum ar fi varză de Bruxelles, poate reduce inflamația și poate reduce riscul de boli pro-inflamatorii.
Varza de Bruxelles, cel mai mare conținut de vitamina C în rândul legumelor
Varza de Bruxelles oferă 48 mg de vitamina C în fiecare ceașcă gătită. Vitamina C este importantă pentru creşterea şi repararea ţesuturilor din organism. De asemenea, acționează ca un antioxidant, este implicat în producția de proteine precum colagenul și poate chiar spori imunitatea.
Vitamina C poate crește, de asemenea, absorbția fierului non-hem, o formă de fier găsită în alimentele vegetale. Corpul tău nu poate absorbi acest tip de fier la fel de uşor ca fierul găsit în sursele animale.
Vitamina C se găsește în multe fructe și legume, dar varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse vegetale disponibile. Adăugarea chiar și a uneia sau a două porții de varză de Bruxelles în dieta ta de câteva ori pe săptămână te poate ajuta să-ți satisfaci nevoile de vitamina C.
-
-
-
-
-
Cele mai bune nuanțe de păr care ascund firele albe26.10.2025, 11:51
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
