EXCLUSIV Vinul roșu, efectele nebănuite asupra sănății inimii: explicațiile nutriționistului Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihael Bilic a explicat la trustul de presă DC Media Group, din care face parte DC Medical, Dc News și, mai nou, site-ul Spectacola, că un pahar de vin consumat cu moderație poate ajuta la...
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost prezentă în prima emisiune transmisă pe cel mai nou site al trustului de presă DC Media Group, din care fac parte DC News și Dc Medical – Spectacola.
Medicul a explicat paradoxul francezilor, care consumă alimente grase, dar au, totuși, cea mai mică rată a bolilor cardiovasculare și a obezității.
Potrivit ei, explicația este foarte simplă și are legătură cu consumul de vin roșu, despre care este cunoscut faptul că este frecvent la masă, în Franța.
„Alcoolul este un element incontestabil folosit de oameni, dar nu neapărat din punct de vedere medical, ci aș spune mai degrabă din punctul de vedere al stării de bine. De ce spun asta, pentru că științific și strict biochimic, alcoolul este un element toxic pentru toate celulele din organism. Bineînțeles că vorbim de cantitate și de măsură, că tot suntem în sezonul de toamnă – iată avem strugurii, avem mustul și, ulterior, vinul. Dacă tot ar fi să alegem o formă de alcool care ar fi - să spunem - răul cel mai puțin rău, v-aș sugera să fie vinul roșu, pentru că francezii au demonstrat și au descoperit acest paradox în care, iată, ei mănâncă și smântână, și unt, și produse de patiserie - în niciun caz nu mănâncă dietetic, mai beau și un pahar de vin roșu și nu trebuie știința să o demonstreze, se vede pe stradă, în statistici - au cele mai mici rate de îmbolnăviri; și din punct de vedere al bolilor cardiovasculare, și din punct de vedere al obezității”, a explicat ea.
De „vină” ar fi, se pare, antioxidanții din vin, pe care încă nu a reușit nimeni să-i izoleze astfel încât să-și mențină eficiența. „Atunci când realizezi că, punând un pahar de vin roșu, acolo sunt niște antioxidanți extrem de eficienți pentru sănătatea cardiovasculară și care, din păcate - sau din fericire - n-au putut fi izolați și să-și păstreze eficiența și într-un supliment, cel mai cunoscut este și se vorbește mult despre resveratrol, dar mai sunt și alte substanțe implicate. Cert este că odată ce-a fost scos din acel context natural, care este paharul de vin roșu. nu mai au niciun fel de efect benefic. Deci, câteodată este mai bine să facem lucrurile simple, și iată un pahar de vin roșu poate să ajute la sănătatea cardiovasculară. Asta însă nu înseamnă că cei care nu beau, de mâine să se apuce de băut. Însă dacă tot vrem să alegem o formă de alcool, asta este cea mai sigură”, a mai spus ea.
Până la urmă, se pare că deși alcoolul este toxic, în anumite cantități și în anumite formule, poate avea un rol surprinzător.
Mai multe detalii puteți găsi în materialul video atașat
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.