Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Vitaminele B sunt vitamine solubile care se dizolvă în apă și joacă multe roluri vitale în metabolism. Corpul nu le poate stoca; ca atare, sistemul excretă excesul de vitamine B în urină. Ficatul...
Există opt tipuri de vitamine B, inclusiv tiamina, riboflavina, niacina, biotina, acidul pantotenic, folatul, B6 și B12. Majoritatea dintre ele ajută enzimele în metabolizarea glucidelor, grăsimilor și proteinelor, susțin sistemul imunitar, promovează creșterea și diferențierea sănătoasă a celulelor și previn bolile. Deoarece nu sunt păstrate în corpul tău - cu excepția B12 - trebuie să le obții în mod regulat din consumul unei game variate de alimente, notează Livestrong.
Ficatul sintetizează colesterolul, diferite tipuri de proteine și glucoza din proteine, glicerol și lactat. De asemenea, produce un lichid gălbui numit bilă care emulsionează grăsimile și le transportă în diferite părți ale corpului dvs. prin fluxul sanguin. Ficatu detoxifică și descompune medicamentele, care sunt procesate de rinichi și devin urină. Potrivit fostului profesor de nutriție, Gordon Wardlaw, din Universitatea de Stat din Ohio, ficatul stochează vitaminele A, D și B12, fier, cupru și glucoză și eliberează oricare dintre acești nutrienți dacă corpul tău scade.
Ficatul păstrează suficientă vitamină B12 pentru a rezista unul sau doi ani, potrivit Institutului Linus Pauling. Prin urmare, o deficiență de vitamina B12 este neobișnuită în rândul persoanelor sănătoase.
Într-un studiu recent publicat în „Epidemiologie, biomarkeri și prevenire a cancerului", nivelurile scăzute ale folatului pot provoca leziuni ale ficatului și cancer hepatic, precum și creșterea riscului de cancer colorectal și boli cardiovasculare. În cadrul cercetării, pacienții care au o cantitate medie mare de folat în sângele lor au o reducere cu 14% a alaninei aminotransferazei (ALT), care este o enzimă care este eliberată în fluxul sanguin atunci când hepatita B este prezentă.
Multe băuturi energetice, suplimente cu multivitamine și alimente fortificate conțin mai mult de 100 la sută din aportul zilnic recomandat de vitamine B. O doză mare de lungă durată a oricărei vitamine B poate provoca înroșirea pielii, greață și dureri de cap de la prea multă niacină.
Deficitul de vitamine B este mult mai frecvent și mai bine documentat decât toxicitatea. Simptome frecvente incluzând greață, dureri de cap, vărsături, erupții cutanate, oboseală și slăbiciune musculară. În cazuri extreme, cum ar fi deficiențele de folat și vitamina B12, riscurile includ bolile hepatice, bolile cardiovasculare, psihoza, anemia și defectele de naștere la femeile însărcinate. Conform Wardlaw, dacă îți lipsește oricare dintre aceste vitamine în alimentația ta, metabolismul tău poate încetini și provoca numeroase tulburări și boli, cum ar fi berberi din lipsa tiaminei și pelagra din lipsa niacinei.
Cea mai bună metodă de a vă menține sănătatea ficatului este să obțineți zilnic suficienți nutrienți, inclusiv vitamine solubile în grăsimi (A, D, E și K), carbohidrați, grăsimi sănătoase și proteine. Clinica Mayo vă recomandă să mâncați o gamă largă de alimente pe bază de plante, care conțin o sursă bogată de vitamine B, cu excepția vitaminei B12 și să evitați alimentele bogate în grăsimi. Evitați consumul excesiv de alcool și expunerea la substanțe chimice sau medicamente dăunătoare.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima