Vitamina D: nivelurile din timpul sarcinii influențează IQ-ul bebelușului

Florina Pop |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Nivelurile de vitamina D ale mamelor în timpul sarcinii au fost asociate cu IQ-ul copiilor lor,susține un studiu. 

Niveluri mari de vitamina D ale mamelor în timpul sarcinii au fost asociate cu IQ-uri mari la copii, potrivit unei cercetări. Aceasta a mai observat că gravidele de culoare au niveluri mai scăzute de niveluri de vitamina D. Deficiența de vitamina D este ceva frecvent în rândul populației, far negresele sunt expuse unui risc mai mare.

”Sper că munca noastră aduce o mai mare conștientizare a acestei probleme, arată implicațiile pe termen lung ale vitaminei prenatale D pentru copil și dezvoltarea lor neurocognitivă și subliniază faptul că există anumite grupuri la care furnizorii ar trebui să fie mai atenți. Testarea pe scară largă a nivelurile de vitamina D nu sunt, în general, recomandate, dar cred că furnizorii de servicii medicale ar trebui să aibă grijă de cei care prezintă un risc mai mare, inclusiv femeile negre”, susțin cercetătorii, potrivit unui comunicat al Spitalului pentru Copii din Seattle.

În urma cercetării, aceștia au sesizat că nivelurile mai ridicate de vitamina D în timpul sarcinii au fost asociate cu un IQ mai mare la copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani. Aportul zilnic recomandat de vitamina D este de 600 de unități internaționale. Alimentele care conțin niveluri mai ridicate de vitamina D sunt peștele gras, ouăle, laptele de vacă și cerealele.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel