10 cauze ale setei excesive. Ce boli poate ascunde nevoia de hidratare

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Înainte de a identifica motivul din spatele setei, este important să știți dacă aveți de-a face cu sete excesivă (medicul dvs. poate numi polidipsie), sau gura uscată - sau ambele. Acest lucru vă va ajuta să restrângeți cercul cauzelor.

Potrivit Medicinenet, acestea ar putea fi cele 10 cauze ale senzației de sete excesivă.

 

Polidipsie

Este senzația că trebuie să bei mult lichid. A bea mai mult nu face să se amplifice senzația de sete. Gura uscată poate merge, de asemenea, împreună cu această senzație de sete extremă.

Gură uscată

Gura uscată se întâmplă atunci când glandele salivare nu scot suficientă salivă pentru a uda gura corect. Acest lucru poate face ca gura, gâtul și limba să se simtă lipicioase și uscate. De asemenea, buteți avea buzele crapate și probleme de înghițire. Gura uscată poate fi atât o cauză, cât și un simptom al setei.

Diabet

Una dintre cele mai frecvente cauze de sete excesivă este să ai prea mult zahăr în sânge. Când rinichii tăi elimină zahărul din sânge, revărsarea de glucoză intră în urină, preluând lichide din țesuturile cu el. Acest lucru te face să urinezi mai mult, iar corpul tău se deshidratează, provocând sete. Setea este un prim simptom tipic al diabetului.

Fibroză chistică

Acesta poate afecta nu numai sistemul respirator, dar și tractul GI. Poate provoca aceleași simptome ca glicemia mare și setea excesivă. Alte simptome includ constipația, neputând crește în greutate, mișcări intestinale mari și uleioase.

Anemie

Atunci când corpul tău nu are suficiente globule roșii, fie pentru că sunt distruse sau pierdute prea multe, fie pentru că nu se fac suficiente, ai anemie. Setea excesivă este un simptom al acesteia, împreună cu senzația de amețeală sau leșin, un puls rapid și crampe musculare.

Sindromul Sjogren

Gura uscată este unul dintre simptomele principale ale acestei boli autoimune. Este marcat de uscăciunea gurii, a ochilor și a altor locuri din corp. Alături de acest sentiment uscat, este posibil să aveți dureri articulare și oboseală generală.

Sarcina

Sângele suplimentar care trece prin corp când ești însărcinată te face să te îndrepți mai mult către baie. Aceasta poate provoca deshidratare. Setea ta poate fi un semn de care ai nevoie pentru a obține cantitatea de apă pe care o bei în timp ce îți faci sport. Poate fi, de asemenea, un semn al diabetului de gestație, așa că faceți legătura cu medicul pentru a vă asigura că totul este bine cu glicemia.

Fumat

Tutunul poate afecta cât de multă salivă produce corpul. Acest lucru poate duce la uscarea gurii și la senzația de sete. Fumatul îți poate face saliva mai groasă și usucă gura.

Deshidratare

Simplu spus, s-ar putea să vă fie sete, deoarece pierdeți mai multe lichide decât luați. Vomitarea, diareea, transpirația în exces sau faptul că nu beți suficientă apă pot provoca asta.

Insuficiență renală

Dacă aveți boală renală cronică, setea excesivă ar putea fi un semn că intri în boala renală în stadiu final. Însoțit de sete, te vei simți, de asemenea, în general, rău. De asemenea, puteți avea mâncărimi, pielea uscată, precum și o durere de cap, greață și o scădere a poftei de mâncare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel