4 FRUCTE pe care să NU le mănânci NICIODATĂ la dietă: Trebuie să fie INTERZISE

Care sunt cele 4 fructe pe care nu trebuie să le mănânci niciodată dacă vrei să slăbești.
În multe dintre diete ne sunt indicate fructele, însă nu știm care este adevărul, de fapt.
Ei bine, trebuie să știi că există 4 fructe pe care medicii nu le recomandă sub nicio formă spre consum, dacă vrei să scapi de câteva kilograme.
Fructele nu sunt lipsite de calorii, tocmai de aceea, consumate în cantități mari, pot contribui la kilogramele în plus.
Potrivit medicului Andrei Haidar pe lista fructelor "interzise" în dietă se numără bananele, strugurii, smochinele și curmalele.
"Sunt patru fructe care trebuie să fie interzise, atunci când recomand o dietă: banane, struguri, smochine şi curmale. Restul fructelor îngraşă şi ele, dacă depăşiţi o anumită cantitate. De aceea, eu spun două mere sau echivalentul lor. Sau trei pere, patru portocale. Oricare fruct în această cantitate nu îngraşă. Dacă depăşeşti această cantitate, sigur se va depune", a declarat medicul Andrei Haidar la Antena3.
Mai mult, întrebat ce părere are despre avocado, medicul Andrei Haidar a spus că nu este interzis dacă este consumat într-o cantitate moderată, secretul unei diete fiind echilibrul între alimente.
De exemplu, la 100 de grame de banană conține 88,7 kcal, în timp ce 100 de grame de măr conține 52,1 kcal.
"Orice cură de slăbire, în primul rând, trebuie să aibă un echilibru, adică să mănânci de toate, dar hipocaloric. Deci, să mănâncăm trei mese principale şi două gustări sau două fructe", a spus medicul.
Cele 10 reguli de AUR pentru o alimentație sănătoasă. Maria Nițescu: De NOTA 10!
Conf Dr Maria Nițescu, Doctor în medicină, conf.univ. UMF Carol Davila, medic primar igienă, specializare în igiena alimentației și nutriției, de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș,a realizat o listă cu 1- sfaturi pentru alimentația sănătoasă, adică de nota 10! Iată care sunt acestea:
1. „Alegeți alimente bogate în proteine la fiecare masă. Nu uitați că există și proteine vegetale.
2. Consumați cât mai des pește, 2 porții de pește gras/săptămână (200g) asigură necesarul de Omega 3 și nu ne expune riscului de intoxicație cu metale grele.
3. Este recomandat ca legumele să reprezinte cea mai importantă componentă a alimentației zilnice (400-600 g).
4. Completați mesele cu cereale, cel puțin jumătate dintre acestea să fie integrale.
5. Fructele vor completa aportul de fibre din legume și cereale, aportul de micronutrienți și de polifenoli, 2-3 porții de fructe/zi (200-300g) în funcție de necesarul energetic al fiecăruia.
6. Apa și ceaiurile asigură hidratarea organismului și ar fi bine să înlocuiască în totalitate băuturile răcoritoare îndulcite.
7. Gătiți alimentele cât mai simplu, consumați legume/fructe în stare crudă, nu prăjiți și nu consumați alimente ultraprocesate!
8. Alegeți alimente din mai multe surse pentru a evita expunerea la contaminanți în cazul în care anumite alimente ar fi contaminate!
9. Aveți grijă la echilibru! Creșterea în greutate poate însemna aport energetic crescut/activitate fizică redusă.
Nu reduceți aportul alimentar sub o anumită limită pentru a reduce greutatea! Alegeți mișcarea, altfel puteți avea de suportat consecințele deficitului de micronutrienți.
10. Nu uitați că orarul meselor este foarte important, o singură masă pe zi consumată seara are efect negativ asupra greutății și sănătății!” a atras atenția cunoscutul medic, pe pagina sa de Facebook.
-
-
-
Statinele, efect major asupra creierului21.10.2025, 18:01
-
Ucigașul invizibil din casele noastre21.10.2025, 15:48
-
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?