4 remedii naturale care-ți scad tensiunea

Dana Lascu |
Data publicării:
Fructe și legume    Foto: Pixabay
Fructe și legume Foto: Pixabay

Tensiunea arterială ridicată – sau hipertensiunea - poate fi scăzută și controlată dacă faci patru lucruri simple: 

Tensiunea arterială ridicată - sau hipertensiunea arterială - poate fi cauzată de mulți factori diferiți, cum ar fi fumatul, supraponderalitatea sau obezitatea, stresul, consumul de alcool și prea multă sare în dietă.

În timp ce medicii sunt cei care prescriu prescriu medicamente pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, există o mulțime de remedii naturale pentru a controla hipertensiunea printr-o dietă sănătoasă. Iată patru dintre ele: 

1. Mănâncă o dietă în stil mediteranean

În primul rând, dacă nu aveți deja o dietă mediteraneană, ar trebui. Pentru al patrulea an consecutiv a fost declarată cea mai bună dietă din lume (link direct informație). Alimentele incluse în aceasta nu sunt doar delicioase, ci sunt bogate în nutrienți. Această dietă este bogată în fructe, legume și acizi grași omega-3 sănătoși (link direct informație). Pentru a reduce tensiunea arterială în mod natural, urmați o dietă mediteraneană cu ulei de măsline, pește și fructe de mare, semințe de in și nuci, la care se adaugă o mulțime de fructe și legume.

2. Crește aportul de potasiul

Adăugarea în dietă a unor alimente bogate în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și protejarea împotriva hipertensiunii (link direct sursa informației). Potasiul ajută la contracararea efectelor negative ale unui exces de sodiu în organism. Îl găsiți în banane, cartofi dulci, spanac, pepene galben și avocado.

3. Crește aportul de magneziu

Magneziul are capacitatea de a reduce tensiunea arterială instantaneu, relaxându-vă vasele de sânge (link direct sursa informației). Deci, adăugați la dietă alimente bogate în magneziu, cum ar fi spanac, semințe de dovleac, migdale și fasole neagră.

4. Reduceți aportul de sare

Cea mai mare parte din sarea pe care o mâncăm provine din alimente procesate și/ sau ambalate. Dacă eviți să măn7nci „mâncare de-a gata” poți controla cantitatea de sare pe care o consumi zilnic și asta va duce la scăderea tensiunii arteriale și / sau la prevenirea apariției hipertensiunii.

American Heart Association recomandă nu mai mult de 2.300 de miligrame (mg) de sare pe zi și o limită ideală de cel mult 1.500 miligrame pe zi pentru majoritatea adulților, în special pentru cei cu tensiune arterială crescută. Chiar și reducerea consumului cu 1.000 mg pe zi poate îmbunătăți tensiunea arterială și sănătatea inimii. Ca să înțelegeți ce înseamnă asta, o ¼ dintr-o lingurăță cu sare înseamnă circa 575 de miligrame.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel