5 alimente care îți accelerează metabolismul și te ajută să slăbești

Dana Lascu |
Data publicării:
Alimente care accelerează metabolismul și te ajută să slăbești. Fotografii: Pixabay
Alimente care accelerează metabolismul și te ajută să slăbești. Fotografii: Pixabay

Dacă ai metabolismul accelerat slăbești mai repede pentru că organismul arde caloriile, nu le depozitează. Așadar, iată top 5 alimente pe care le poți mânca zilnic ca să-ți stiulezi metabolismul: 

Metabolismul este rata la care corpul tău arde calorii și pierde în greutate. Un metabolism mai ridicat reduce riscul de obezitate și alte probleme legate de sănătate care ar putea fi cauzate de greutatea suplimentară pe care o ai. 

Dacă aveți un metabolism mai lent, corpul nu va pierde grăsimea suplimentară, ba din contra duce la creșterea în greutate într-un ritm mai rapid, deoarece veți depozita mult mai multe grăsimi corporale decât este necesar. Prin urmare, iată 5 alimente pe care ar trebui să le consumați zilnic pentru că accelerează metabolismul: 

Ouă

Alimentele bogate în proteine, cum ar fi ouăle, carnea slabă și produsele lactate, vă mențin metabolismul ridicat. Sunt ideale pentru arderea caloriilor și pentru a accelera rata metabolismului, deoarece organismul necesită mai multă energie pentru a le digera decât consumă, spre exemplu, pentru carbohidrați.

Cafea

Aportul zilnic de cafea, (dar atenție!) nu mai mult de 2-3 cești pe zi, vă poate crește rata metabolică cu cel puțin 11%, după cum constată un studiu recent. Practic, cofeina dn cafea stimulează sistemul nervos, care trimite semnale directe către celulele adipoase, spunându-le să descompună grăsimile (link direct studiu). 

Ceai verde

Ceaiul verde permite organismului să utilizeze mai eficient grăsimile stocate. Vă crește cu ușurință rata metabolică cu 4 până la 10%. Nu are efecte secundare notabile și poate fi consumat zilnic, aproximativ 2 căni în fiecare zi (link direct studiu).

Ghimbir

Adăugarea ghimbirului în ceai sau la mese este legată de creșterea temperaturii corpului și a ratei metabolice. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care sunt utile pentru a vă menține starea generală de sănătate sub control și greața la distanță.

Ardei iuți

Condimentele mai ales cele iuți cresc rata metabolismului. Ardeii iuți declanșează căldură întrucât conțin un compus chimic uleios numit capsaicină, care se găsește în principal în membrana din jurul semințelor. Capsaicina stimulează termogeneza - procesul prin care organismul transformă caloriile în căldură pentru a le folosi pe post de combustibil - în studiile efectuate pe oameni și animale. Cu toate acestea, efectul este ușor și nu vă veți accelera metabolismul pentru a pierde în greutate doar consumând ardei iute. Pentru a pierde kilogramele în plus, va trebui să echilibrați caloriile pe care le luați cu cantitatea pe care o ardeți în fiecare zi prin activitate fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel